Προτού κλείσεις το παρόν άρθρο για να περάσεις σε κάποια άλλη παχυντική συνταγή για brownies ξανασκέψου το. Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνεις τα όσπρια όπως θα έπρεπε;
Πόσες φορές έχεις καταφέρει με επιτυχία να δώσεις στο παιδί σου φασόλια όπως προτείνει το διαιτολόγιο σου και δεν τα κατάφερες;
Φασόλια + ελαιόλαδο + αυγά μας κάνουν brownies; κι όμως γίνεται και αυτό, τονίζει η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου!
Η αλήθεια είναι ότι όλες οι συνταγές (σίγουρα οι περισσότερες) έχουν αλεύρι και μάλιστα λευκό…
Η αντικατάστασή του με αλεύρι ολικής άλεσης είναι μια λύση αλλά ακόμα καλύτερη λύση είναι τα όσπρια τα οποία έχουν περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο κάλιο και πρωτεΐνες.
Ταυτόχρονα, τα όσπρια παρέχουν αντικαρκινική δράση και βοηθούν την καρδιαγγειακή λειτουργία ενώ χάρη στις άφθονες φυτικές ίνες, οι συνταγές είναι πολύ πιο χορταστικές και συγχρόνως ενισχύεται η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Έχουμε οπότε ένα γλυκό gluten free, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και λίγες θερμίδες...
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr