Το γλυκό σαλάμι με πραλίνα είναι μια από τις πιο κλασικές συνταγές με σοκολάτα που σίγουρα έχεις φτιάξει κάποια στιγμή. Είναι εύκολο, διατηρείται στο ψυγείο και φυσικά νόστιμο. Δες παρακάτω μια τέλεια εκδοχή του από τον μάστερ των γλυκών, Στέλιο Παρλιάρο.
Η εύκολη συνταγή για σουφλέ σοκολάτας
Γλυκό σαλάμι με πραλίνα από τον Στέλιο Παρλιάρο
(για 12-14 μερίδες)Υλικά
- 350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 60 γρ. Κονιάκ
Εκτέλεση
Tεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πραλίνα και το κονιάκ, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
Όταν το μίγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μίγμα.
Κόβουμε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και τα τοποθετούμε έτσι ώστε το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο. Έτσι, έχουμε ένα ενιαίο φύλλο με μεγάλο φάρδος. Αδειάζουμε το μίγμα στο κέντρο και με τα χέρια μας του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω του και στρίβουμε τις άκρες της, σαν χαρτί καραμέλας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά το γλυκό ή στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε
Ο πιο εύκολος κορμός Νουτέλας μόνο με 3 υλικά