Υλικά:
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 αυγά
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ginger
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 κούπα μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 1/4 κούπας μελάσα
Δες επίσης: Η πιο γιορτινή συνταγή για μπισκότα με ginger και κανέλα
Εκτέλεση:
Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακάτεψέ τα. Λιώσε τη μαργαρίνη σε μία κατσαρόλα και αφού την αφήσεις να κρυώσει λίγο, βάλε τη ζάχαρη, τη μελάσα και τα αυγά και άρχισε να ανακατεύεις. Πολύ σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να προσέξεις τα αυγά να τα ρίξεις τελευταία για να έχει πέσει η θερμοκρασία και να μη γίνουν ομελέτα.
Στη συνέχεια ρίξε σιγά σιγά τα στερεά υλικά και το ginger και ξεκίνα να ζυμώνεις. Όταν πια η ζύμη είναι σφιχτή, άπλωσέ τη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ξεκίνα να σχηματίζεις τα gingerbread cookies.
Ψήνεις στο φούρνο για 10 λεπτά στους 18 βαθμούς και μετά τα διακοσμείς όπως εσύ θες.