Γίδι: Χασαποταβέρνα, όνομα και πράγμα

Η επόμενη κίνηση του Βασίλη Ακρίβου στον γευστικό χάρτη της πόλης

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Μόνο και μόνο από το όνομά του, που ασφαλώς προκύπτει από χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση, μπορεί κάποιος να καταλάβει τους γευστικούς του προσανατολισμούς. Μπορεί να μη βρίσκεται στην Χασιά ή τα Καλύβια, αλλά στην Μεταμόρφωση, αποδεικνύοντας πως καλές (κρεατο)ταβέρνες μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε γειτονιά της πρωτεύουσας - ακόμη και σε περιοχές outsiders, εκτός γευστικού χάρτη.

Από τον προηγούμενο Μάρτιο, ο Βασίλης Ακρίβος, γνωστός κυρίως στον χώρο της ψαροφαγίας με το πολύ αξιόλογο Ψάριστον και το Αιόλου 68, δημιούργησε το Γίδι, μια πραγματική χασαποταβέρνα του 21ου αιώνα, προσφέροντας μια εξαιρετική επιλογή στους λάτρεις της κρεατοφαγίας.

Στο Γίδι λοιπόν, οι μυρωδιές από τις ψησταριές και τις σχάρες σε βάζουν αμέσως στο κλίμα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ήδη μπαίνοντας στο χώρο θα ανυπομονείς να καθίσεις στο τραπέζι σου.

Εδώ, μεταξύ πολλών και εκλεκτών, θα απολαύσεις σιτεμένο μπούτι προβατίνας, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 2,5 κιλών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, από φάρμες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας (Βέροια, Σέρρες, Αρκαδία κ.α.).

Kάθε πρώτη ύλη είναι προσεκτικά επιλεγμένη, κάθε κοπή επιλεκτικά προσεγμένη όπως επίσης και το ψήσιμο σε κάθε είδος κρέατος από όσα επιθυμείς να δοκιμάσεις. Χρειάζεται κάποιος να ζητήσει περισσότερα από μια χασαποταβέρνα;

Info

Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ. 210 2828848

Ανοιχτά Τρ. - Παρ. 17.00- 00.00, Σαβ. 13.00- 01.00, Κυρ. 13.00- 18.00.