Γιατί το AthensWas Hotel έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα ξενοδοχεία της Αθήνας;

Athens is …AthensWas

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γίνεται να χωρέσει όλη η γοητεία κάθε εποχής της Αθήνας σε ένα ξενοδοχείο; Αυτό ακριβώς καταφέρνει το - αγαπημένο Αθηναίων και επισκεπτών της πόλης -AthensWas στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Εκεί ακριβώς που χτυπά η καρδιά της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στον πανέμορφο πεζόδρομο με τα ψηλά πλατάνια, τη θέα στην Ακρόπολη και τις κομψές μονοκατοικίες, υπάρχει εδώ και 3 χρόνια ένα boutique hotel με τόσο ξεχωριστό χαρακτήρα αλλά και απόλυτα αθηναϊκό DNA.

Το πρόσεξα πρώτη φορά περνώντας απέξω λίγο καιρό αφού είχε ανοίξει. Δεν μπορούσα παρά να κοντοσταθώ για να διαβάσω καταρχήν το πρωτότυπο όνομα του, το οποίο δεσπόζει γραμμένο στον τοίχο του design lobby δίπλα στην ρεσεψιόν και είναι πλέον σήμα – κατατεθέν στα social media της πόλης. Μία γρήγορη ματιά στους χώρους της υποδοχής με έπεισε ότι μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας είχε μόλις δημιουργηθεί και μάλιστα στην πιο χαρισματική τοποθεσία της Αθήνας.

Λίγο αργότερα είχα την τύχη να ξεναγηθώ σε όλο το ξενοδοχείο από τον creative designer Σταύρο Παπαγιάννη, που υπογράφει το υπέροχο design του AthensWas και να μυηθώ έτσι στην φιλοσοφία και την σκέψη που υπάρχει πίσω από το κάθε τι.

Με κυρίαρχα υλικά το μάρμαρο και το ξύλο της ελληνικής καρυδιάς και βασισμένο στις αρχές του κλασικού μοντερνισμού, του ρυθμού που διαμόρφωσε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον την σημερινή όψη της πόλης, το AthensWas αντικατοπτρίζει ένα ιδανικό πρόσωπο σύγχρονης Αθήνας. Οι λεπτομέρειες που ανακαλύπτεις σταδιακά στην διακόσμησή του είναι πολλές (το πάτωμα - κολάζ από ελληνικά μάρμαρα από διάφορες περιοχές, τα γκράφιτι με έμπνευση από αρχαία αγγεία τυπωμένα σε μοκέτα στους τοίχους, οι επιλογές τυπικών αθηναικών φυτων στις βεράντες και μια σειρά από εμβληματικά design έπιπλα με υπογραφές όπως του Le Corbusier). Κι έτσι κάπως το AthensWas γοητεύει κάθε λάτρη της καλαισθησίας από την πρώτη στιγμή.

Υπάρχει όμως συνέχεια.

Προσωπικά, είχα την ευκαιρία μέχρι σήμερα να το επισκεφθώ σε πολλές εκδηλώσεις αλλά και να μείνω ένα Σαββατοκύριακο, να χαλαρώσω στο εστιατόριο στην ταράτσα και γενικά να ζήσω την εμπειρία AthensWas από μέσα, απολαμβάνοντας φιλοξενία, θέα, καλό φαγητό, ηρεμία.

Η αίσθηση του ότι είχα τη δική μου βεράντα για 2 ημέρες πάνω στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα και σε κάνει απλά να θες κάθε τόσο και λιγάκι να υποκρίνεσαι τον τουρίστα στην πόλη σου. Άλλωστε, με έμπνευση πάντα από τις πιο όμορφες πτυχές της Αθηναϊκής ζωής, το AthensWas δίνει το προβάδισμα στη ζωή της βεράντας έχοντας δημιουργήσει δωμάτια που όλα διαθέτουν μικρές, εξαιρετικά άνετες ή ακόμα και μεγαλοπρεπείς βεράντες.

To AthensWas είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να ζει μέσα στην ιστορία της πόλης και να την απολαμβάνει με μια ξεχωριστή «επικούρεια αταραξία».

Από το πρωινό με τα πεντανόστιμα eggs benedict και τα pancakes που σερβίρονται στην Brasserie Moderne μέχρι τα προϊόντα του Kορρέ στο μπάνιο και τα ιδιαίτερα σνακ μέσα στο mini bar, το Athens Was προσφέρει ουσιαστική πολυτέλεια, άψογες υπηρεσίες και ποιοτική φιλοξενία σε ένα περιβάλλον χαλαρό και γαλήνιο.

Υπάρχει όμως τρόπος να απολαύσεις το AthensWas ανά πάσα στιγμή το θελήσεις. Αρκεί να πάρεις το ασανσέρ και να ανέβεις μέχρι επάνω στην ταράτσα του, εκεί που υπάρχει το Sense.

Ο τελευταίος όροφος του AthensWas είναι ίσως ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία σε όλη την Αθήνα. Η άμεση επαφή με την Ακρόπολη που δίνει μια μαγική ενέργεια στο μέρος, η θέα 360 μοιρών στην πόλη, τα ανθισμένα παρτέρια του και φυσικά το εξαιρετικό φαγητό του κάνουν το Sense ένα πολύ ιδιαίτερο all day spot, στο οποίο απλά εθίζεσαι και θες να πηγαίνεις ξανά και ξανά, τη μία για να δεις να σουρουπώνει με ένα κοκτέιλ στο χέρι, την άλλη για ένα γκουρμέ δείπνο ή ένα χαλαρό γεύμα.

H κουζίνα του SENSE RESTAURANT αντικατοπτρίζει μια φρέσκια μαγειρική φιλοσοφία: τη σημερινή μοντέρνα ματιά μιας ελληνικής κουζίνας που δεν αποσπάται όμως από τις ρίζες και τις μνήμες της.

Στην open kitchen του μαγειρεύει από πρόσφατα ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες chef o οποίος υπογράφει τα πιάτα του δημιουργικού βραδινού μενού αλλά και της πρωινής και της μεσημεριανής κάρτας.

Για μένα τόσο το Sense στο rooftop του AthensWas όσο και η Brasserie Moderne στο ισόγειο είναι απλά τα ιδανικά σημεία για να εισπράξεις τα πιο όμορφα vibes της Αθήνας. Ανεξάρτητα από εποχές, ώρες, καιρικές συνθήκες θα δώσω εκεί το ραντεβού μου ή απλά θα κάνω ένα αυθόρμητο stop over για να φορτίσω μπαταρίες και να χαρίσω στον εαυτό μου και την παρέα μου πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης κι όλα αυτά, στην καρδιά του κέντρου.

AthensWas ευχαριστούμε που υπάρχεις στην πόλη μας.