Η χορτοφαγία βασίζεται ως γνωστόν στην κατανάλωση κυρίως φρούτων και λαχανικών, τροφίμων δηλαδή ιδανικών για δίαιτα. Γιατί όμως εξακολουθείς να μη χάνεις βάρος ή και να παχαίνεις ενώ είσαι χορτοφάγος; Υπάρχουν διάφορα πιθανά λάθη και η διατροφολόγος- διαιτολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας τα αποκαλύπτει:
Tρως περισσότερο από αυτό που χρειάζεσαι!
Tο σύνολο των θερμίδων είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, ακόμα και όταν αυτό το σύνολο είναι απόλυτα υγιεινό. Σίγουρα τα λαχανικά έχουν ελάχιστες θερμίδες, αλλά αυτό δε συμβαίνει και με τα φρούτα… Αντίστοιχα, αρκετά πυκνά θερμιδικά είναι και τα όσπρια.
Kαταναλώνεις μεγάλες ποσότητες από καλά λιπαρά.
Σίγουρα το ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής μας διατροφής, αλλά αν σε αυτό προστεθούν και το αβοκάντο και τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς που συνηθίζονται στις χορτοφαγικές διατροφές (πχ. ταχίνι, φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, τα οποία δίνουν 6 θερμίδες ανά γραμμάριο) και οι ελιές σε μια προσπάθεια να αναπληρωθούν οι πρωτεΐνες, τότε είναι πολύ πιθανό να ξεφύγεις θερμιδικά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr