Αναμφίβολα, είναι ελάχιστα τα φαγητά που είναι τόσο στενά συνδεδεμένα με το καλοκαίρι. Μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες σίγουρα θα δοκιμάσεις να φτιάξεις γεμιστά στη γάστρα, ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. Δες παρακάτω τη συνταγή.
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ
Γεμιστά στη γάστρα
Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά:
- ντομάτες
- πιπεριές
- πατάτες κυδωνάτες
- ρύζι καρολίνα για γεμιστά
- καλαμπόκι
- πλιγούρι
- σταφίδες
- κρεμμύδι
- καρότο
- μαϊντανός
- άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
Εκτέλεση:
- Αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, ρίχνουμε το ρύζι και το μείγμα μας από το μίξερ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας με τον άνιθο και τον μαϊντανό και τρεις κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
- Μόλις δέσει η γέμιση, γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας.
- Τα τοποθετούμε όλα μαζίι στη γάστρα και προσθέτουμε τις πατάτες μας.
- Στον πάτο του ταψιού προσθέτουμε λίγο νεράκι και ρίχνουμε λίγο λάδι.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Καλοκαιρινές συνταγές με κολοκυθάκια
Από τη μαμά της Παναγιώτας Μπαλτά, την Κυρία Πηνελόπη