Μία γαστρονομική εμπειρία βασισμένη στη φιλοσοφία art of slow

Το ρούμι Zacapa ήταν υπέροχος οικοδεσπότης σε μία ξεχωριστή γευστικά βραδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ζήσαμε μία πολυσυλλεκτική γαστρονομική εμπειρία βασισμένη στη φιλοσοφία Art of Slow με την εξέχουσα συντροφιά της Master Blender του ρούμι Zacapa, Lorena Vasquez.

Μία βραδιά ξεχωριστών γευστικών συναντήσεων δημιούργησε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο εστιατόριο FUGA το premium ρούμι Zacapa, η οποία ήταν εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του «Art of Slow», που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαδικασία παραγωγής του.

Ένα πολυσυλλεκτικό δείπνο-εμπειρία, αποτέλεσμα μίας δημιουργικής «σύμπραξης» ταλαντούχων ανθρώπων, που εμπνεύστηκαν από τον πολύπλοκο γευστικά χαρακτήρα του Zacapa και έδωσαν τη δική τους οπτική πίσω από τo Art of Slow με απώτερο στόχο να εξυψώσουν την κουλτούρα του φαγητού και του ποτού.

Ένα δείπνο βασισμένο στη φιλοσοφία art of slow

Εκλεκτή καλεσμένη στην Αθήνα, ένας ζωντανός θρύλος, η Master Blender για το ρούμι Zacapa, Lorena Vasquez. Πρόκειται για τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από αυτό το εξαίσιο απόσταγμα και σίγουρα δε θα υπήρχε καταλληλότερο πρόσωπο από τη señora Vasquez για να μυήσει τους καλεσμένους στις ιδιαίτερες γευστικές νότες του, να τους μεταφέρει την πραγματική έννοια του Art of Slow, αλλά και να τους μεταδώσει το αστείρευτο πάθος για τη δουλειά της.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και τους καλεσμένους να απολαμβάνουν μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής “Old Fashioned” με βάση το ρούμι Zacapa Solera 23 και στη συνέχεια να λαμβάνουν τις θέσεις τους γύρω από το τραπέζι.

Η Lorena Vasquez μέσα από μια εκλεπτυσμένη γευσιγνωσία στις ετικέτες Zacapa Solera 23, Zacapa XO και Zacapa Royal ταξίδεψε τους συνδαιτημόνες της βραδιάς σε γνώριμα για εκείνη μονοπάτια, αυτά της καταπράσινης γης της Γουατεμάλα, αλλά και στα μυστικά που κρύβει ο απαράμιλλος γευστικός χαρακτήρας του Zacapa, σημειώνοντας παράλληλα: «Η ανάγκη να αφιερώσουμε πολύτιμο και ουσιαστικό χρόνο σε όσα αγαπάμε είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Όπως σε εμάς η διαδικασία ωρίμανσης του Zacapa απαιτεί αρκετό χρόνο, έτσι κι εγώ σας προτρέπω να πάρετε τον απαραίτητο χρόνο για να το απολαύσετε».

Το ειδικά σχεδιασμένο menu της βραδιάς με γευστικές επιρροές από τη Λατινική Αμερική, έφερε την υπογραφή του βραβευμένου chef Δημήτρη Κατριβέση.

Ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου δημιούργησε ένα επιδόρπιο εμπνευσμένο από την αργή διαδικασία ωρίμανσης και τη ξεχωριστή γεύση του εκλεκτού ρούμι από τη Γουατεμάλα.

Η γευστική διαδρομή του Art of Slow δείπνου, ολοκληρώθηκε μία εντυπωσιακή ζεστή εκδοχή digestif cocktail με Zacapa από τον βραβευμένο coffee expert Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Οι εμπειρίες αποκτούν πραγματικό νόημα μόνο μέσα από την ουσιαστική επένδυση χρόνου, διαφορετικά όλα μας προσπερνούν και δεν μας αφήνουν καμία «γεύση». Ας ακολουθήσει ο καθένας μας το #ArtOfSlow με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, δημιουργώντας τον προσωπικό χρόνο που έχει ανάγκη για να εκτιμήσει στο μέγιστο τις απολαύσεις της ζωής που πραγματικά έχουν σημασία. Στον χρόνο τους.

Tags