Gastro-tourism | Η farm-to-table φιλοσοφία ανθίζει ως ισχυρό food trend σε ολόκληρο τον κόσμο

Στα ξενοδοχεία Grecotel όμως ήταν τρόπος ζωής πολύ πριν γίνει γαστρονομική τάση.

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM TEAM

Η κρητική παράδοση και η -παγκοσμίου φήμης για τις ευεργετικές της ιδιότητες- κρητική διατροφή αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια τον πυρήνα της γαστρονομικής ταυτότητας όλων των ξενοδοχείων του ομίλου Grecotel.

Πολύ πριν το τοπικό γευστικό χρώμα γίνει «της μόδας», η οικογένεια Δασκαλαντωνάκη και οι στενοί τους συνεργάτες (μέλη της οικογένειας ουσιαστικά και οι ίδιοι μετά από τόσα χρόνια στενής συνεργασίας) έφτιαξαν την Agreco Farm, έναν ιδιόκτητο παράδεισο 40 στρεμμάτων μόλις 15 λεπτά από το Ρέθυμνο, που μάλιστα, μεταξύ των πολυάριθμων βραβείων της, έχει διακριθεί και με τον τίτλο «Best Organic Restaurant in the World» από το βρετανικό Vanity Fair. Εκεί, μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό, αναβιώνει στην πιο αυθεντική της μορφή η διάσημη στα πέρατα του κόσμου Κρητική Φιλοξενία και όλες οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής τυπικών κρητικών προϊόντων.

Ο επισκέπτης ζει την κάθε εποχή και γίνεται μέρος της ζωής στη φάρμα, όπου θα δει τις κότες να τρέχουν ελεύθερες, τις τομάτες να φυτρώνουν χωρίς χημικά, το βιολογικό μέλι να βγαίνει από τα μελίσσια, τους ελαιώνες να χρυσίζουν στον ήλιο, τους αμπελώνες να δίνουν βιολογικά κρασιά και τις τσικουδιές να βράζουν στα καζάνια.

Στην Agreco Farm θα ζυμώσεις το δικό σου ψωμί και θα γευτείς τα αυγά που μάζεψες με τα χέρια σου σε ομελέτες με βιολογικές αγκινάρες, στάκα, άγρια χόρτα και ό,τι άλλο παράγει η κρητική γη ανάλογα με το μήνα, θα δεις τα παιδιά σου να παίζουν με τα κατσικάκια και να μαθαίνουν παίζοντας για την ελληνική ύπαιθρο και τα μυστικά της, θα γευτείς πιάτα δημιουργικής κρητικής κουζίνας, όπως η Κρητική Καρμπονάρα με σκιουφικτά μακαρούνια, καπνιστό χοιρινό απάκι και αυγό από κότες ελευθέρας βοσκής “ποσέ” ή το Αρνίσιο μπουτάκι γεμισμένο με βιολογική Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. “Αμάρι”, αρωματικά της Κρητικής Γης και μους βιολογικού γιαουρτιού της φάρμας με άρωμα μοσχολέμονο.

Όμως η Agreco Farm δεν είναι μόνο ένας κρυμμένος παράδεισος που υπάρχει στην Κρήτη, είναι η βάση της γαστρονομικής φιλοσοφίας ολόκληρου του ξενοδοχειακού ομίλου, αφού τα προϊόντα και η τεχνογνωσία της ταξιδεύουν όπου υπάρχει Grecotel Resort. Έτσι, το βιολογικό θυμαρίσιο μέλι, το βιολογικό γιαούρτι, το βιολογικό ελαιόλαδο, τα αρωματικά βότανα της Κρήτης, τα σπιτικά τυριά (η λίστα πραγματικά δεν σταματά), που θα γευτείς στο gourmet ή στο detox breakfast, στα εκλεπτυσμένα buffet πρωινού των exclusive resort του ομίλου, καθώς και σε fine dining επιλογές των μενού που δημιουργεί για τον κάθε προορισμό ξεχωριστά ο executive chef Σάκης Τζανέτος, προέρχονται επίσης από τον ίδιο μαγικό αυτό τόπο.

Γιατί στη Grecotel το “farm-to-table” δεν είναι απλώς ένα όμορφο μότο, αλλά τρόπος ζωής, μίας ζωής που έχει γεύση από Κρήτη και αλήθεια από Ελλάδα.