Μια εύκολη συνταγή για τέλεια, μαμαδίστικη γαριδομακαρονάδα εμπνευσμένη από τη μαμά του Γαβριήλ Νικολαΐδη. Δες παρακάτω πώς θα φτιάξεις την εύκολη συνταγή.
Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο | Η πιο νόστιμη και υγιεινή μακαρονάδα του καλοκαιριού
Εύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
- 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γρ. πολτό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να σταγγίξουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος. Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αν χρειαστεί και δεύτερο, και μέσα σ'αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μόλις έχει πιει τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.