Το Astir Palace συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Gout de France» από την Γαλλική Πρεσβεία και γιορτάζει τη Γαλλική κουλτούρα και κουζίνα διοργανώνοντας ένα τριήμερο γεύσεων στις 19,20 και 21 Μαρτίου στο εστιατόριο Alia Brasserie.
Ο Executive chef Στράτος Καλαθάκης έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας το οποίο θα συνοδεύεται από γαλλικές ετικέτες κρασιών από τις 19.00-22.30, ενώ από τις 12.00 έχεις επίσης τη δυνατότητα να απολαύσεις γαλλικά τυριά στο Αlia lounge & bar.
Για τους λάτρεις των γαλλικών τυριών και κρασιών έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό σεμινάριο γευσιγνωσίας, «L’ART DES FROMAGES & VINS», το Σάββατο 20/3 από τις 19.30-21.00, από τους Γιώργο Κυριακόπουλο (Deli Provence) και τον sommelier Γιώργο Φλούδα (Trinity wines).
Μενού Γευσιγνωσίας
Ποικιλία Γαλλικών τυριών σε παλέτα με χειροποίητη μαρμελάδα αγριοφράουλας και σπιτικά αλμυρά μπισκότα
Κρασί: Whispering Angel, Provence AOP Rosé
****
Γαλλική σαλάτα εποχής με πράσινα σπαράγγια, crème fraîche με μυρωδικά και κρουτόν βουτύρου
Κρασί: Pouilly-Fumé, Jean Max Roger
****
Κολοκύθα ‘Musquee De Provence’ με ψητά λαχανικά Βρυξελλών, βασιλικά μανιτάρια τρομπέτες και σιρόπι από χειμωνιάτικη αγριότρουφα
Κρασί: Côtes du Rhône, Château de St Cosme
****
Καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου για δύο άτομα με λαχανικά εποχής, σάλτσα βουτύρου ‘Choron’ και παραδοσιακή πατάτα ‘au gratin’
Κρασί: Chateau des Trois Tours, Bordeaux
****
‘Moelleux au chocolat’ με πραλίνα και κρέμα βατόμουρων ‘cassis’
Κρασί: Eau de Vie, Framboise Sauvage
Τιμή: 76€ (με τα κρασιά)
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8902000, www.astirpalace.com