Η κολοκύθα είναι ένα από τα τρόφιμα που έχουν γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια.
Από την Δημητριάδου Κλειώ Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Χαροκοπείου Πανεπιστημίου), MSc στη συμβουλευτική ψυχολογία Life Coaching Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο, coachmydiet.wordpress.comΧάρη στην όμορφη εμφάνισή της, στο εντυπωσιακό χρώμα της και στο… thanksgiving, έχει εισβάλει για τα καλά στην κουζίνα μας.
«Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η σημαντική περιεκτικότητά της σε Β-καροτίνη, ένα συστατικό το οποίο μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την όραση», τονίζει η Κλειώ Δημητριάδου.
Περιέχει ακόμα, βιταμίνες C, E, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, κάλιο, φυτικές ίνες, ασβέστιο, χαλκό και ω-3 λιπαρά οξέα. Εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που προσφέρει, είναι ιδανική σε περίπτωση διατροφής καθώς είναι πολύ χαμηλή σε λιπαρά και οι υδατάνθρακες που περιέχει είναι σύνθετοι. Προσφέρει μόλις 26 kcal ανά 100 γραμ.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr