Το πώς θα ντυθείς τις πρώτες ημέρες του Φθινοπώρου, που ο καιρός είναι άλλοτε καλοκαιρινός και άλλοτε πιο δροσερός, είναι ένα θέμα. Το τι θα φας για να κρατήσεις το ηθικό σου ψηλά, είναι ένα άλλο! Η λύση όμως και στα δύο είναι μία. Συνδύασε καλοκαιρινά και φθινοπωρινά (ρούχα & φρούτα αντίστοιχα) για να απολαύσεις τα καλύτερα και των δύο εποχών.
Συνταγές για φθινοπωρινά κέικ | 5 ιδέες κατάλληλες για την εποχή αυτή
Δες παρακάτω την αγαπημένη μας συνταγή για ένα κέικ με ροδάκινα, ανανά και σταφίδες και πες "Γειά σου Οκτώβρη!"
Φθινοπωρινό κέικ με ροδάκινα, σταφίδες και ανανά
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 120 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 ανανά κονσέρβα σε κομμάτια
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking powder
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1 ροδάκινο κονσέρβα
- 100 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι (κρατώντας λίγο για να το ρίξουμε μετά στο ροδάκινο και τον ανανά) μαζί με το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα με τα αυγά (αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ).
- Αφού στραγγίσουμε το ροδάκινο και τον ανανά και κόψουμε το πρώτο σε κομματάκια, τα ανακατεύουμε μαζί, τα αλευρώνουμε, προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (23 εκ.) με τρύπα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC (πάνω και κάτω αντιστάσεις) για περίπου 45-50 λεπτά.
Συνταγή για σταφιδόψωμο με βρώμη για έξτρα φυτικές ίνες
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr