Ακούγοντας τη φράση "φρυγανισμένο ψωμί", το πιο πιθανό είναι πως η σκέψη σου πηγαίνει στο μέλι, στην μαρμελάδα φρούτων ή ακόμη και στο απλό κλασσικό τοστ με γαλοπούλα και τυρί. Είχες σκεφτεί ποτέ όμως την εναλλακτική με blue cheese και ροδάκινο; Αυτή η νόστιμη και διαφορετική εκδοχή θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σου. Διάβασε παρακάτω και μάθε πώς μπορείς να την φτιάξεις φρυγανισμένο ψωμί με ροδάκινο και blue cheese.
Υγιεινά πάνκεικς με βρόμη και μπανάνα σε 4 εύκολες συνταγές χωρίς αλεύρι
Φρυγανισμένο ψωμί με ροδάκινο και blue cheese | Υλικά (για 4 μερίδες)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Τριμμένη γλυστρίδα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
- 120 γραμμάρια blue cheese σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
- 2 ροδάκινα σε κονσέρβα
Εκτέλεση
Κόψε το ροδάκινο σε κομμάτια, τοποθέτησε τα σε ένα μικρό μπώλ κρατώντας λίγο από το σιρόπι και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
Φρυγάνισε τις φέτες ψωμιού και επάλειψε τες με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι. Επάλειψε τις φέτες με το blue cheese και κάλεψε το με τα κομμάτια του ροδάκινου, χωρίς το σιρόπι.
Ανακάτεψε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδου με το σιρόπι. Ανακάτεψε την γλυστρίδα με το dressing σε ένα μπωλ και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τα πάνω στις φέτες.