Fooding around: Μεξικάνικο σουβλάκι, burger και τηγανητές πατάτες όλα σε ένα φεστιβάλ

Οι εκπλήξεις του φετινού Athens Street Food Festival

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Από αυτή την Παρασκευή ξεκινάει το Athens Street Food Festival 2018 και για τα τρία πρώτα τριήμερα του Μαϊου, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι γεμίζει με φανταστικές μυρωδιές και γεύσεις. Εστιατόρια, street food μαγαζιά και pop up projects μάς ανοίγουν τις μικρές κουζίνες τους σε ένα φεστιβάλ που τιμά το φαγητό του δρόμου. Αυτές είναι οι φετινές εκπλήξεις που μας έχουν ήδη ενθουσιάσει:

Ο τάκος των Los Loros & Poké Hawaiian Sushi

Στην αρχή ξεκίνησε σαν αστείο, αλλά τελικά ο τάκος ... βγήκε αληθινός. Η ομάδα του Los Loros και του Poké Hawaiian Sushi έφτιαξαν ένα μεξικάνικο σουβλάκι, όπως το αποκαλούν, με το χιουμοριστικό όνομα Ο τάκος. Ελλάδα και Μεξικό συνδυάζονται σε μία πίτα καλαμποκιού φτιαγμένη στο χέρι, χειροποίητο γύρο και άλλα λαχταριστά υλικά, δίνοντας ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Το burger των Guerilla Chef

Καλό brioche, λεπτό μπιφτέκι (patty) από 100% μοσχαρίσιο κιμά, πολύ λιωμένο cheddar, κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα και τηγανητή πίκλα, που "μπαίνει από πάνω για εσάς τους περίεργους. Μην την πετάτε, να την δίνετε στους φίλους σας που ξέρουν να τρώνε" λένε γελώντας οι Guerilla Chef, οι οποίοι μας δίνουν δύο επιλογές - single ή double και προτείνουν plantains αντί για πατάτες με avocado-mayo.

Οι τηγανιτές πατάτες του Mama Roux

Ο Vasilis Sporos και ο Jean-Louis Bridet εμπνέονται από τις βέλγικες Friteries και μας συστήνουν τις πιο τέλειες τηγανητές πατάτες με διαφορετικές σάλτσες και γαρνιτούρες.