Χωρίς καθόλου αλεύρι, το φοντάν σοκολάτας είναι ένα είδος κέικ που γίνεται μαλακό και με ιδιαίτερα πλούσια γεύση.
Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄
Φοντάν σοκολάτας - υγρό κέικ χωρίς αλεύρι από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά (για 8 μερίδες)
- 250 γρ. σοκολάτα περίπου 65% κακάο
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 4 αυγά
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
Η απόλυτη συνταγή για κέικ σοκολάτας από τον Λευτέρη Λαζάρου
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και το βούτυρο το οποίο έχουμε επίσης τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε για να λιώσουν καλά τα υλικα, προσθέτοντας και τη ζάχαρη άχνη. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, τη γεμίζουμε με το μείγμα και το ψήνουμε στους 170°C-180°C για 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στην καρδιά του γλυκού· θα πρέπει να βγει υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού. Γενικώς, προσέχουμε να μην το παραψήσουμε και γίνει τραγανό.
Βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Συνταγή για σοκολατόπιτα με φουντούκια και λίγη ζάχαρη έτοιμη σε 20 λεπτά
Tip: Το γλυκό αυτό είναι κατάλληλο για δίαιτα χωρίς γλουτένη.