Υλικά
700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
2 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
250 ml ζωμό λαχανικών
10 ελιές ψιλοκομμένες
4 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
2 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε εκεί τα φιλέτα.
Ανακατέψτε το τριμμένο ψωμί με τον μαϊντανό, τα μυρωδικά, το κρασί και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα του μπακαλιάρου.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 30'.
Όσο ψήνεται ο μπακαλιάρος, ετοιμάστε τη σάλτσα: Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα τον ζωμό με τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες και βράστε το μείγμα σε μέτρια ένταση για λίγη ώρα, μέχρι σχεδόν να στεγνώσει.
Ρίξτε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα υλικά.
Σερβίρετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου με τη σάλτσα.