Φασόλια γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα χωριάτικα

Συνδυάζοντας τη φυτική και ζωική πρωτεΐνη σε ένα πιάτο

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Ένα από τα πιο γευστικά και αγαπημένα όσπρια -τουλάχιστον στη μεσογειακή κουζίνα- είναι οι γίγαντες. Τους έχεις δοκιμάσει ποτέ σε συνδυασμό με λουκάνικα; Πρόκειται για έναν κλασικό συνδυασμό γεύσεων που αν δεν έχεις μαγειρέψει μέχρι σήμερα, θα πρέπει να το κάνεις!

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη

Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες ή άλλα άσπρα μεγάλα φασόλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες (ή 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 λουκάνικα τύπου χωριάτικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Ένα από τα πιο κλασικά και λαχταριστά πιάτα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε αποβραδίς να μουσκέψουν τα φασόλια σε μπόλικο νερό. Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 2 φλιτζάνια περίπου ζουμί για να τα προσθέσουμε στο φαγητό αν χρειαστεί.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε τα φασόλια σε γιουβέτσι, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.