Ένα από τα πιο γευστικά και αγαπημένα όσπρια -τουλάχιστον στη μεσογειακή κουζίνα- είναι οι γίγαντες. Τους έχεις δοκιμάσει ποτέ σε συνδυασμό με λουκάνικα; Πρόκειται για έναν κλασικό συνδυασμό γεύσεων που αν δεν έχεις μαγειρέψει μέχρι σήμερα, θα πρέπει να το κάνεις!
Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη
Υλικά
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες ή άλλα άσπρα μεγάλα φασόλια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5-6 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες (ή 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα)
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 λουκάνικα τύπου χωριάτικα
- αλάτι
- πιπέρι
Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Ένα από τα πιο κλασικά και λαχταριστά πιάτα
Εκτέλεση
- Βάζουμε αποβραδίς να μουσκέψουν τα φασόλια σε μπόλικο νερό. Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 2 φλιτζάνια περίπου ζουμί για να τα προσθέσουμε στο φαγητό αν χρειαστεί.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε τα φασόλια σε γιουβέτσι, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.