Υλικά
500 γρ. φακές
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 πατάτες τριμμένες
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
12 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
ελαιόλαδο
αλάτι
κρουτόν και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε τις φακές, τις πατάτες, τα πράσα, το σκόρδο και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Χωρίς να αλατίσετε, βράστε σε μέτρια φωτιά για 30'.
Προσθέστε το δεντρολίβανο, το ξίδι και αλάτι και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15' ακόμα.
Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και βάλτε σε κάθε πιάτο από λίγο κατσικίσιο τυρί, πιπεριές και ελιές.
Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Αν δεν έχετε μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, βάλτε στη σούπα λίγο μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κανέλα και πιπέρι για να έχετε ένα παρόμοιο αρωματικό αποτέλεσμα.