Οι φακές σούπα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, ενώ η προσθήκη πάπρικας είναι το πρωτότυπο twist που δίνει τέλεια γεύση και θα πρέπει να δοκιμάσεις. Δες παρακάτω την τέλεια συνταγή, ιδανική για τη νηστεία.
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα χωριάτικα
Φακές σούπα με πάπρικα | Υλικά για 6 άτομα:
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια ή τριμμένα στον τρίφτη
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 150 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή ντοματοχυμός
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζεις και πλένεις τις φακές και τις βάζεις σε κατσαρόλα να βράσουν για 5’ - 6’. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις τις φακές μέσα στο νερό για 40’. Κατόπιν τις στραγγίζεις.
- Ζεσταίνεις το λάδι και σοτάρεις τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 5’ - 6’. Προσθέτεις τις φακές, τα καρότα, το σκόρδο, τη δάφνη, τα ντοματάκια ή τον ντοματοχυμό, τον κύβο λαχανικών και αρκετό ζεστό νερό. Σιγοβράζεις το φαγητό για 1 ώρα περίπου.
- Τέλος, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις την πάπρικα. Αφήνεις τη σούπα να πάρει ακόμη 1-2 βράσεις προτού τη σερβίρεις.
Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή
Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής