Νηστεύεις ή είσαι vegan; Ακόμα και αν τρως, βέβαια, κρέας μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη διαφορετική «μπολονέζ», αντικαθιστώντας την πρωτεΐνη του κρέατος εκείνη της φακής. Μπορεί τα μακαρόνια με τις φακές να είναι ένας ασυνήθιστος για εσένα συνδυασμός αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει γευστικά. Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις, ειδικά στην περίοδο της νηστείας, αφαιρώντας από τη συνταγή τα τυριά και το λουκάνικο.
Φακές σούπα με πάπρικα | Ένα παραδοσιακό φαγητό με πρωτότυπο twist
Συνταγή για μακαρόνια με φακές | Yλικά:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές
- 100 γραμμ. σπαγγέτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια σε φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- διάφορα τυριά, κυρίως: φέτα, γραβιέρα, τουλουμοτύρι
- 1 λουκάνικο χωριάτικο (προαιρετικά)
- τυρί τριμμένο
Eκτέλεση
- Νεροβράζουμε τις φακές, όπως τις κάνουμε σούπα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανάλογα πόσο τις θέλουμε τραγανές κανονίζουμε και τον χρόνο που τις ρίχνουμε, αν τις θέλουμε πολύ μαλακές, τότε μαζί ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το κρεμμύδι κομμένο, το λουκάνικο, κομμένο σε φέτες, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τ΄αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε την σπαγγέτι, αφού πρώτα την έχουμε σπάσει σε κομματάκια 2-2,5 δάχτυλα μήκος. Βράζουμε ακόμα για 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα διάφορα τυριά κομμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε σιγά μέχρι να διαλυθούν τα τυριά.
- Προσθέτουμε και όσο λάδι θέλουμε. Κατά προτίμηση την αφήνουμε με ζωμό ή όχι. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.