Πιθανότατα έχεις ακούσει πολλές φορές τη θεωρία πως αυτό που μισούμε περισσότερο στους άλλους είναι αυτό που στην πραγματικότητα μισούμε περισσότερο στον εαυτό μας.
Η αλήθεια είναι πως αυτό ισχύει και στις σχέσεις. Όλοι έχουν ανασφάλειες, όμως όταν αυτές υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό, είναι πολύ πιθανό να βγουν και να προβληθούν με πολύ δυσάρεστους και περίεργους τρόπους.
Διάβασε τους έξι πιο συνήθεις τρόπους με τους οποίους κάνεις κακό στη σχέση σου με τις ανασφάλειες σου, αλλά και το πώς μπορείς να λύσεις το κάθε πρόβλημα.
Πιστεύεις πως δεν τον ελκύεις πια. Σε περίπτωση που αισθάνεσαι κάτι τέτοιο, δύο είναι οι εξηγήσεις: Είτε δεν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση και έχεις αρνητική εικόνα για τον εαυτό σου, είτε η έλξη σου για εκείνον έχει μειωθεί.Εάν ισχύει το πρώτο, κάνε τα απαραίτητα βήματα για να φτιάξεις την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σου. Είτε επιλέξεις να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου, να ξεκίνησεις γυμναστική ή χορό, ή να αλλάξεις τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σου, πρόκειται για αλλαγές που σίγουρα θα κάνουν καλό πρώτα στον εαυτό σου και έπειτα στη σχέση σου. Εάν όμως ισχύει το δεύτερο, θα πρέπει να πάρεις το χρόνο σου να σκεφτείς εάν θέλεις να προσπαθήσεις να σώσεις τη σχέση σου ή εάν η σωστή επιλογή είναι να τη λήξεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι βασικό να πάρεις δράση.
Αισθάνεσαι εμπάθεια για τον ελεύθερο χρόνο του. Σε πολλές σχέσεις, τυχαίνει ο ένας να διαθέτει περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τον άλλο. Εάν νιώθεις κακία για το γεγονός ότι εκείνος έχει λιγότερες υποχρεώσεις ή πιο ευέλικτο πρόγραμμα, πιθανότατα φταίει το ότι δεν είσαι ικανοποιημένη με τον ελεύθερο χρόνο που εσύ διαθέτεις. Αντί να τον κατηγορείς επηρεασμένη από τα συναισθήματα σου, προσπάθησε να βρεις είτε μόνη σου είτε μαζί του έναν τρόπο να αλλάξεις το πρόγραμμα σου ή να εκμεταλλευτείς με πιο σωστό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο σου.
Ανησυχείς ότι δε θέλει αρκετά να κάνετε σεξ. Μπορεί αυτήν την περίοδο η λίμπιντο σου να μην ταιριάζει με εκείνου, ή απλώς η δική σου σεξουαλική επιθυμία να είναι χαμηλή και να προβάλεις την ανησυχία σου αυτή στο σύντροφο σου. Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να σκεφτείς τι από όλα ισχύει πριν τον προσεγγίσεις για να λύσετε μαζί το θέμα αυτό.
Είσαι συνεχώς καχύποπτη. Εάν κάθε φορά που εκείνος βγαίνει από το σπίτι χωρίς εσένα και εσύ είσαι πεπεισμένη πως θα βρει την ευκαιρία να φλερτάρει ή και να απιστήσει, πιθανότατα φταίει το ότι σε αντίστοιχη περίπτωση σκέφτεσαι ότι θα έκανες το ίδιο. Αντί να προβάλλεις τις φοβίες σου στη σχέση σου, ξεκίνα τη σκληρή δουλειά της εξερεύνησης του εαυτού σου εάν θέλεις να σώσεις τη σχέση σου και να προστατέψεις το σύντροφο σου και κυρίως εσένα.
Είσαι πεπεισμένη ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την πρώην του. Έχεις ξεκάθαρες αποδείξεις ότι εκείνος ακόμη κρατάει ύποπτη επαφή με την πρώην του; Εάν όχι, το συναίσθημα αυτό πρόκειται για καθαρή προβολή των ανασφαλειών σου σε εκείνον. Από την άλλη μεριά, εάν και εσύ έχεις κάποιον από το παρελθόν σου ο οποίος υπάρχει ακόμη στη ζωή σου με έναν περίεργο τρόπο, οφείλεις να είσαι ειλικρινής απέναντι του.
Ζηλεύεις διαρκώς τους άλλους. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις τον εαυτό σου να βράζει στο καζάνι της ζήλειας επειδή εκείνος περνάει χρόνο με άλλους ανθρώπους, πάρε το χρόνο να σκεφτείς "γιατί;". Είναι επειδή πιστεύεις ότι σε παρόμοια κατάσταση εσύ θα αθετούσες τις υποσχέσεις που έχεις δώσει; Φταίει το ότι δεν έχεις πολλούς φίλους και ελπίζεις να είχες; Ή μήπως μιλάς άσχημα γι'αυτούς πίσω από την πλάτη τους και φοβάσαι πως θα συμβεί το ίδιο εις βάρος σου; Εάν θέλεις πραγματικά να ξεφορτωθείς τις ανασφάλειες σου, είναι σημαντικό να εντοπίσεις την πηγή τους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr