Τα πρώτα κρύα είναι εδώ και μαζί με αυτά έρχεται και η εποχή για τα κυδώνια. Δυστυχώς είναι από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα λόγω της γεύσης τους, ωστόσο είναι αρκετά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Πιθανά όλοι είχαμε μια γιαγιά ή μια μαμά που είχε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας ένα βάζο με γλυκό του κουταλιού κυδώνι, όμως άμα το εντάξεις στην διατροφή του ωμό θα δεις και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Εμείς σου βρήκαμε δέκα από αυτές που σίγουρα θα σου αλλάξουν όποια άποψη και αν έχεις γι’ αυτά!
- Θεωρείται από τα αρχαιότερα φρούτα! Μάλιστα πολλοί θεωρούν πως στον μύθο με τον Πάρη και την θεά Αφροδίτη, της έδωσε κυδώνι και όχι μήλο.
- Θεωρείται αφροδισιακό για τις γυναίκες, ενώ βοηθά τόσο στη γονιμότητα, όσο και στη μείωση εμφάνισης λοιμώξεων στα γεννητικά όργανα.
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Προσοχή γιατί χάνει μεγάλο μέρος αυτής στο μαγείρεμα.
- Βοηθά πολύ όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 γιατί έχει υψηλά ποσοστά πεκτίνης.
- Βοηθά πολύ στη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία.
- Το τσάι από βρασμένη φλούδα ή από τα κουκούτσια του βοηθάει στη διάρροια.
- Μπορεί να αντικαταστήσει το μήλο σε όλες τις συνταγές μαγειρικής.
- Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ βοηθάει στην ανάρρωση από ιώσεις.
- Μπορεί να αποθηκευτεί μέσα σε πλαστική σακούλα και να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου δύο μήνες.
- Το κυριότερο για σένα που μετράς τις θερμίδες. Το κυδώνι φτάνει μόλις τις 52 ανά φρούτο.