Έρευνα: Τα κορίτσια των βορείων προαστίων ψάχνουν καλό σεξ και των δυτικών την ασφάλεια

Τι ψάχνουν οι γυναίκες στο άλλο τους μισό

ΓΡΑΦΕΙ: BETTY BETTY

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου η έρευνα που έκανε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο δείχνει ότι ο ρομαντισμός μπορεί να περιμένει, καθώς οι προτεραιότητες αλλάζουν και γινόμαστε πιο ρεαλιστές, ακόμη και στον έρωτα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι σύγχρονες γυναίκες αποζητούν πρωταρχικά την ασφάλεια από τον ερωτικό τους σύντροφο, τοποθετώντας τη στον πυρήνα της σχέσης.

Από το δείγμα της έρευνας προκύπτει ότι οι γυναίκες που κατοικούν στα δυτικά προάστια της Αθήνας κι έχουν χαμηλά εισοδήματα έχουν ως ιδανικά πρότυπα του «άλλου τους μισού» την ασφάλεια και την πίστη, απαξιώνοντας την ερωτική ζωή ως μη απαραίτητο κριτήριο.

Αντίθετα οι γυναίκες με υψηλά εισοδήματα πάνω από 2.000 ευρώ αναδείκνυαν ως σημαντικό κριτήριο την καλή ερωτική ζωή, επιβεβαιώνοντας την ιστορική εμπειρία πως «ο έρωτας, για να ανθίσει, θέλει γεμάτο στομάχι και μεταξωτά σεντόνια», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις.

Συγκεκριμένα, έγινε κατά τη διάρκεια των ετών 2008, 2013 και 2016, σε δείγμα 600 γυναικών ηλικίας από 25 ως 45 χρόνων, μέσης και ανώτερης μόρφωσης, με μηνιαία εισοδήματα έως 1.000 ευρώ και άνω των 2.000 ευρώ, κατοίκων βορείων και δυτικών προαστίων της Αθήνας.

Οι γυναίκες των δυτικών προαστίων, με εισόδημα μέχρι και 1.000 ευρώ δηλώνουν σε ποσοστό μόλις λίγο πάνω από 20% ότι τις ενδιαφέρει η καλή σεξουαλική ζωή σε μια σχέση, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις πιο εύπορες γυναίκες ξεπερνά το 50%.

Στους υπόλοιπους δείκτες που αφορούν την ασφάλεια που τους παρέχει ο σύντροφος τους (30%), την οικονομική του κατάσταση (20%) και το κοινωνικό του περιβάλλον (30%), δεν καταγράφονται σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις πιο εύπορες και λιγότερο εύπορες γυναίκες που ζουν στην Αθήνα.

Ακόμη και οι γυναίκες που κατοικούν στα βόρεια προάστια και έχουν πιο γεμάτο πορτοφόλι, επηρεάζονται από τη γενικευμένη ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον, μετά από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής κρίσης. Έτσι, θέλουν ο σύντροφός τους να μπορεί να τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν μέσα στη σχέση και να υπάρχει διάρκεια. Οι αγάπες και τα λουλούδια έρχονται δεύτερα.

«Στη κρίση, όμως, τα κριτήρια άλλαξαν άρδην, τουλάχιστον για τις γυναίκες που έχουν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ το μήνα. Η γνωστή αρχαία ρήση, πως "ο έρωτας περνά από το στομάχι", έρχεται να διαψεύσει την εξιδανικευμένη εικόνα, όπου ο έρως, τυφλός, διάλεγε τα θύματά του χωρίς να κοιτά το πορτοφόλι, αφού στο δείγμα της νέας έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου οι γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα επέλεξαν την οικονομική ασφάλεια και όχι τους γυμνασμένους κοιλιακούς», επισημαίνει ο κ. Κωσταντινίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ