Το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017 περισσότεροι από 100 επιλεγμένοι Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα καλύτερα προϊόντα τους βρίσκονται στην διάθεση του κοινού για να τα δοκιμάσει και αν επιθυμεί να τα αγοράσει.
Η μεγάλη αυτή γιορτή γεύσης συμπληρώνεται με γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής, προϊόντα και συνταγές από την Δυτική Μακεδονία – τιμώμενη περιοχή του Φεστιβάλ, street food με συνοδεία εξαιρετικής μπύρας από τις κορυφαίες μικρές ζυθοποιίες της χώρας, πρωτότυποι διαγωνισμοί με πλούσια δώρα και μουσικές συναυλίες.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο Έκτωρ Μποτρίνι θα μας πάει μία βόλτα στην κουζίνα του Ιουνίου, ο Jean Louis Capsalas θα μας μάθει να φτιάχνουμε «Κρύες καλοκαιρινές σούπες» με αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο, ο Γιάννης Γιαννίτσας θα μας διδάξει τα πάντα για το μοσχάρι, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μας μαγειρέψει καλοκαιρινές συνταγές με ψάρι, ενώ ο Άγγελος Ναουμίδης θα μας παρουσιάσει μοναδικές δημιουργίες με αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης και πρώτες ύλες από την Λίμνη της Βεγορίτιδας.
Όπως κάθε χρονιά, δε λείπουν και τα εργαστήρια γεύσης, με τον Παύλο Λούλη να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, μαθαίνοντάς μας να φτιάχνουμε κοκτέιλ στο σπίτι. Ακολουθούν τις επομένες ημέρες, η δημοσιογράφος και γευσιγνώστης Χρυσούλα Κυριακοπούλου, η οποία μας ξεναγεί σε μία μοναδική γευσιγνωσία κρασιού με «Τέσσερις ελληνικές ποικιλίες κρασιού πρεσβευτές» και επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, ο Νικολά Ραδίσης, που θα μας γνωρίσει τα «4 είδη μπύρας» για να κινούμαστε στον …αφρό με γνώση και στυλ και ο Γιάννης Καρβέλας που θα μας οδηγήσει σε μία gourmet «Γευσιγνωσία Λαδιού».
Η Πολυεστία Ελ Γκρέκο® φιλοξενείται φέτος στο φεστιβάλ, στην κεντρική Καμινάδα και θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της 5 από τους καλύτερους food bloggers (Τάσος Αντωνίου από το Μαμά Πεινάω, η Εύα Μονοχάρη του Funky Cook, η Δέσποινα Βαϊοπούλου από το Pandespani, η Μαριλένα Μιχαλίτση του Marislurp και η Αγγελική Καλαμπόκα του Cookika).
Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, πέρα από τα εκλεκτά εδέσματα των Ελλήνων παραγωγών θα μπορούν να απολαύσουν street food νοστιμιές, που θα βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά σημεία μέσα στην Τεχνόπολη. Μία «πλατεία» με hot dog, αλλαντικά και μπίρες θα είναι το πρώτο σημείο που θα συναντήσει ο επισκέπτης μόλις μπει, ενώ λίγο παρακάτω θα βρει το σημείο εστίασης της τιμώμενης περιοχής του Φεστιβάλ, της Δυτικής Μακεδονίας με τοπικές νοστιμιές. Στην κεντρική πλατεία, το Δειπνοσοφιστήριον θα είναι και πάλι παρόν με πεντανόστιμα mini burgers και φαλάφελ.
Πέρα, όμως, από το φαγητό δε θα λείψουν ούτε και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ντύνουν περίτεχνα αυτή τη γιορτή: Οι Swingouts θα χορέψουν μαζί μας σε ξέφρενους ρυθμούς το βράδυ της Παρασκευής. Το Σάββατο, στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα ανέβουν οι Kulamacus για να μας καθηλώσουν με swingaτες μελωδίες!
Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφθείτε το site www.elladagiortigefseis.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr