Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Την Κυριακή, γύρω στις δύο τη νύχτα, άκουσα την Ισαβέλλα από την ενδοεπικοινωνία να λέει «καίει!». Υπέθεσα πως βλέπει κάποιο όνειρο και περίμενα να δω αν θα υπάρξει συνέχεια. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η Ισαβέλλα ξαναείπε: «καίει». Μέχρι να σηκωθώ από το κρεβάτι (έχω και ένα μικρό βάρος μπροστά, μην ξεχνάς), πρέπει να το είπε άλλες δύο φορές – κι όσο πήγαινα προς τα εκεί αναρωτιόμουν τι διάολο μπορεί να είναι αυτό που καίει το παιδάκι μου, μέσα στο ασφαλές κρεβατάκι του. Και ξαφνικά την είδα: μαζεμένη σαν ζαρωμένη γάτα σε μια γωνία του κρεβατιού, καλυμμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια με εμετό, να τρίβει το (επίσης γεμάτο με το περιεχόμενο του στομαχιού της) ματάκι της και να μονολογεί «καίει». Γιατί προφανώς την έκαιγε.
Κι αν μόλις άκουσες ένα «κρακ», ήταν η καρδιά μου που έσπασε ξανά περιγράφοντάς σου αυτό που θα θυμάμαι ως μια από τις πιο αξιολάτρευτες και αξιοθρήνητες μαζί στιγμές του παιδιού μου.
Η Ισαβέλλα, όμως, δεν έπεσε θύμα της επιδημίας γαστρεντερίτιδας που θερίζει τη χώρα, όπως λανθασμένα υποθέσαμε εγώ, ο πατέρας της, η γιαγιά της, ο παιδίατρος. Η Ισαβέλλα έπεσε θύμα της μαμάς της. Διότι την επόμενη μέρα το απόγευμα, με φρίκη διαπίστωσα πως το δεύτερο γιαουρτάκι (ξέρεις πως πάνε αυτά τα παιδικά γιαουρτάκια, δυο - δυο, σαν τους Χιώτες) είχε ημερομηνία λήξης 7 μέρες πριν. Άρα, την προηγούμενη μέρα είχα ταΐσει την μονάκριβη κόρη μου ληγμένο γιαούρτι 6 ημερών.
Μη με ρωτήσεις πως συνέβη. Απλά συνέβη. Δεν είναι πως τα γιαούρτια δεν ανανεώνονται συχνά στο σπίτι μας, ίσα ίσα, δεν προλαβαίνουμε να τα ψωνίζουμε, περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Προφανώς τόσο καιρό της έδινα τα πιο «καινούργια» που αγόραζα και αυτό το καταραμένο ληγμένο γιαουρτοντουέτο είχε ξεμείνει στα βάθη του ψυγείου. Αν θες να με ρωτήσεις κάτι, ρώτα με καλύτερα πως ένιωσα όταν διαπίστωσα πως δηλητηρίασα το παιδί μου.
Η απάντηση είναι: Η Χειρότερη Μάνα του Σύμπαντος.
Λίγες μέρες μετά, φυσικά αισθάνομαι ακόμα τύψεις, ωστόσο δεν αισθάνομαι πια η χειρότερη μάνα του σύμπαντος, ούτε του γαλαξία, ούτε καν της γης. Γιατί σε όποια μάνα εξομολογήθηκα το προσωπικό μου δράμα, είχε τη δική της ιστορία αποτυχίας, αμέλειας ή απροσεξίας να μοιραστεί. Και δεν μιλάμε για το κλασικό «μου έχει πέσει από το κρεβάτι/ την αλλαξιέρα/ τον καναπέ» (όλες είχαν και ένα τέτοιο να καταθέσουν). Μιλάμε για ένα τσικ… χειρότερα. Έτσι λοιπόν, είμαι στην ευχάριστη (όχι) θέση να παρουσιάσω σήμερα στο Eliana In Babyland ένα top-10 με #fails από πραγματικά καλές, στοργικές, μαμάδες που γνωρίζω προσωπικά.
9 #fails από αληθινά καλές μαμάδες
Disclaimer: όλα τα παιδάκια που πρωταγωνιστούν παρακάτω χαίρουν άκρας υγείας. Ωστόσο τα ονόματα των μαμάδων έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους, για να μην τις διαπομπεύσουμε δημόσια, για να μην τους πάρουν οι πατεράδες την επιμέλεια στα δικαστήρια, για να μην τις κυνηγήσει η Πρόνοια κλπ.
Η Τζώρτζια, 33, έδεσε καλά την κόρη της στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου και έβαλε μπροστά τη μηχανή. Μόνο που είχε ξεχάσει να δέσει το καρεκλάκι στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα στο πρώτο μικρό φρενάρισμα να κατρακυλήσει το παιδί -μαζί με το κάθισμά του- ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού.
Η Τάνια, 38, θυμάται μια μέρα που έδινε αφηρημένη μπροστά στην τηλεόραση το μπιμπερό με το γάλα στον γιο της, μέχρι που του έχωσε το μπουκάλι τόσο βαθιά στο στόμα, που το παιδί έγινε μπλε μαρέν και παραλίγο να σκάσει.
Η Χάρις, 35, ξύπνησε μέσα στη νύχτα για να βάλει στον μεγάλο της γιο υπόθετο. Για να μην τον καλοξυπνήσει δεν άναψε το φως, με αποτέλεσμα να του βάλει άλλο, πολύ πιο βαρύ υπόθετο, και να καταλήξουν τα χαράματα στα επείγοντα.
Η Κάτια, 40, εκνευρίστηκε τόσο πολύ που ο έξι μηνών γιος της δεν έτρωγε τα φρούτα του, που του έφερε ολόκληρη τη φρουτόκρεμα καπέλο. Παραδέχεται πως το καταευχαριστήθηκε και, αν κρίνει από το πώς ξερογλυφόταν το παιδί, το καταευχαριστήθηκε και εκείνο.
Η Μαριάννα δεν μπορεί ακόμη να συγχωρέσει τον εαυτό της που άφησε ξεκλείδωτο το συρτάρι της κουζίνας, όσο θυμάται την δίχρονη κόρη της να την πλησιάζει περιχαρής κραδαίνοντας πάνω - κάτω ένα χασαπομάχαιρο.
Η Αρετή, 36, ξεκίνησε για χειμερινή εκδρομή στο βουνό ενώ ο γιός της είχε ήδη ανεβάσει δέκατα. Μόνο που τα φάρμακα που πήρε μαζί της είχαν όλα λήξει προ πολλού, με αποτέλεσμα να παρακαλάει στην τοπική καφετέρια του χωριού να της βρουν έστω μερικά ml αντιπυρετικό σιρόπι.
Η Σοφία, 27, προσπάθησε να πάρει την τρίχρονη κόρη της αγκαλιά, αλλά την τράβηξε τόσο λάθος και τόσο δυνατά από το χέρι, που της έβγαλε τον ώμο.
Η Γωγώ, 36, ήταν τόσο προσηλωμένη να διαβάζει μια ετικέτα από ένα σαμπουάν όσο είχε ανεβασμένο τον γιό της στον πάγκο του νιπτήρα, που δεν πρόσεξε πως το μωρό έχει ανοίξει τη βρύση και καίει το χέρι του κάτω από το καυτό νερό.
Η Θοδώρα ήταν αφηρημένη να μιλάει με τις φίλες της σε ένα playdate που ούτε που πήρε χαμπάρι πως η αλλεργική στο αυγό κόρη της είχε σκαρφαλώσει στο τραπέζι και είχε μπουκωθεί με σπιτικό χειροποίητο κέικ, φτιαγμένο, φυσικά, με αυγά.
Και τώρα η σειρά σου: περιμένω και το δικό σου fail, εδώ, στα comments στο τέλος του κειμένου, στο facebook μου ή στο instagram. Έλα, μην ντρέπεσαι. Μόλις μοιραστείς την χειρότερη ιστορία σου, μοιράζονται και οι ενοχές. Στο υπόσχομαι. Εγώ, η μάνα που ταΐζει ληγμένα το παιδί της.