Είσαι chocolate addict; Έχουμε τη συνταγή για το πιο απολαυστικό γλυκό με την υπογραφή του Φίλιππου Παπασπύρου και το άρωμα του ρουμιού Zacapa Solera 23

Το 2ο Tasty Workshop by Zacapa ολοκληρώθηκε με επιτυχία και να τι μάθαμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ

Μετά την επιτυχία του 1ου Tasty Workshop by Zacapa Solera 23, με τον Φίλιππο Παπασπύρου, ήρθε η ώρα να πάμε αυτά που μάθαμε ένα βήμα παρακάτω και να δημιουργήσουμε ένα ακόμα γλυκό, ελαφρώς πιο πολύπλοκο, φουλ σοκολατένιο, ελαφρύ και πλούσιο ταυτόχρονα (ναι, γίνεται).

Mousse σοκολάτας bitter με crumble σοκολάτας και ζελέ από ρούμι Zacapa Solera 23, λοιπόν, στο γνώριμο -πλέον- περιβάλλον του καταστήματος «Papaspirou» της Κηφισιάς, υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου chef pâtissier, Φίλιππου Παπασπύρου, και του συνεργάτη του, Οlivier Jose.

Φτάνοντας, λοιπόν, στο κατάστημα “Papaspirou” της Κηφισιάς μάς περίμενε, καταρχήν, ένα ποτήρι ρούμι Zacapa Solera 23 που προετοίμασε ιδανικά την ατμόσφαιρα γιa ένα ακόμη ξεχωριστό workshop.

Το ρούμι Zacapa Solera 23 ωριμάζει στα 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε αυτό που το αποκαλούν «Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα», κοντά στα ηφαίστεια της Γουατεμάλας και ξεχωρίζει για την έντονη, εξαιρετική γεύση και τις πλούσιες αρωματικές νότες του, ενώ αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να απολαύσεις μαζί με το βασικό συστατικό της ημέρας: την σοκολάτα.

Στο 2ο Tasty Workshop by Zacapa Solera 23, λοιπόν, μάθαμε να φτιάχνουμε ένα γλυκό που συνδυάζει διαφορετικές υφές της “βασίλισσας” σοκολάτας αλλά και μία κάψουλα ζελέ ρουμιού Zacapa Solera 23, που έκανε όλη τη διαφορά. Τα στάδια ήταν πολλά αλλά σίγουρα απολαυστικά. Ένα αφράτο παντεσπάνι, μία βελούδινη μους και το τραγανό crumble αναδείχθηκαν στην εντέλεια με τη δροσιστική στρώση ζελέ ρουμιού Zacapa Solera 23.

Και αν, όλο αυτό, σού άνοιξε την όρεξη για ένα βελούδινο, σοκολατένιο γλυκό, τα νέα που σού έχουμε είναι ακόμα καλύτερα: Έχουμε τη συνταγή για να φτιάξεις τη mousse σοκολάτας bitter με crumble σοκολάτας και ζελέ από ρούμι Zacapa Solera 23, στο σπίτι σου και τη μοιραζόμαστε με χαρά μαζί σου!

MOUSSE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ BITTER ΜΕ CRUMBLE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΡΟΥΜΙ

Α. MOUSSE ΣΟΚΟΛΑΤΑ

• 250 ml γάλα • 375 gr σοκολάτα bitter • 4 gr ζελατίνη • 600 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε bain-marie ζεσταίνουμε το γάλα με τη σοκολάτα μέχρι τους 35 βαθμούς. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Όταν το μίγμα κρυώσει ανακατεύουμε απαλά με τη σαντιγί με μία σπάτουλα maryge.

B. CRUMBLE ΣΟΚΟΛΑΤΑ

• 100 gr ζάχαρη • 50 gr σκόνη αμυγδάλου • 50 gr σκόνη φουντούκι • 80 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 20 gr κακάο • 100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο mixer με φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τυλίγουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τρίβουμε το ζυμάρι στο τρίφτη και το απλώνουμε σε λαμαρίνα.

Ψήνουμε για περίπου 10 -12 λεπτά.

Γ. PANDESPANI ΣΟΚΟΛΑΤΑ

• 200 gr ασπράδι αυγού • 200 gr ζάχαρη • 125 gr κρόκους αυγού • 60 gr κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο mixer με φτερό χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και στο τέλος το κακάο. Το απλώνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 12 – 13 λεπτά.

Δ. ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΡΟΥΜΙ ZACAPA SOLERA 23

• 200 gr νερό • 50 gr ζάχαρη • 4 gr πηκτικό nH • 100 gr ρούμι Zacapa Solera 23

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε παγωμένο νερό διαλύουμε το πηκτικό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Όταν κρυώσει προσθέτουμε και το ρούμι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σε ποτήρι χαμηλό βάζουμε τη βάση από pandespani και από πάνω το ζελέ από το ρούμι Zacapa Solera 23. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε τη mousse σοκολάτας και τοποθετούμε το ποτήρι στο ψυγείο για να σφίξει.

Πριν σερβίρουμε τοποθετούμε από πάνω το crumble σοκολάτας.