Συνεργάστηκε η Γεωργία Καππάτου, διαιτολόγος- διατροφολόγος με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία και σωστή διατροφή παίδων και ενηλίκων.
Διάλεξε ολικής (παντού)
To κακό είναι ότι μπορεί να έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή από τα λευκά ζυμαρικά. Το καλό ότι κάνεις μια εξαιρετική διατροφική επιλογή. «Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως σου προσφέρουν περισσότερους υγιεινούς υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα από τα απλά ζυμαρικά» επισημαίνει η Γεωργία Καππάτου, διαιτολόγος-διατροφολόγος.
Βράσ’ τα σωστά
Τα ζυμαρικά που είναι βρασμένα al dente –αντί στον προτεινόμενο χρόνο– είναι καλύτερα για την υγεία σου. Έρευνα δείχνει πως, όταν βράζονται περισσότερο, οι υδατάνθρακές τους διασπώνται πιο γρήγορα κατά την πέψη κάνοντας τα επίπεδα του σακχάρου του αίματός σου να κορυφωθούν και μετά να καταρρεύσουν προκαλώντας κρίσεις υπογλυκαιμίας.