Αν πιστεύεις πως η τάρτα θέλει... τέχνη, μπορεί και να έχεις δίκιο! Επειδή όμως, ως σύγχρονη γυναίκα, μάλλον δεν έχεις, όπως και εμείς, χρόνο για χρονοβόρα και δύσκολα γλυκά, σου παρουσιάζουμε την αγαπημένη μας πανεύκολη συνταγή για λαχταριστή και εύκολη τάρτα ψυγείου.
Συνταγή για τάρτα λεμονιού | Η πιο εύκολη και νόστιμη τάρτα
Εύκολη τάρτα ψυγείου με ροδάκινο και ανανά
Υλικά για τη βάση:
- 2 πακέτα μικρά μπισκότα
- 200 γρ. μαργαρίνη
Για τη βάση της κρέμας:
- 600ml φρέσκο γάλα
- 6 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλάκια σκόνη βανίλιας
- 4 κουταλιές της σούπας corn flour
Για την κρέμα:
- 440 γρ .πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 1 κονσέρβα ροδάκινο
- 1 κονσέρβα ανανά
- λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς κοπανισμένα
- εσάνς βανίλια
- 1 φύλλο ζελατίνης
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
-Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχεί όλο το μπισκότο.
-Το στρώνουμε στο ταψί και πιέζουμε να καλυφθεί καλά η βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά.
-Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για τη βάση της κρέμας:
-Διαλύουμε τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι από τα 600ml, χλιαρό γάλα.
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια, το corn flour και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρα φωτιά.
-Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μίγμα γάλακτος και ζάχαρης που έχουμε στο ποτήρι. Μόλις αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για την κρέμα:
-Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη βάση της κρέμας με την πορτοκαλάδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει (η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα).
-Προσθέτουμε στην κρέμα εσάνς βανίλια και το φύλλο ζελατίνης, το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει σε ζεστό νερό, και τα χτυπάμε όλα καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός.
-Κόβουμε το ροδάκινο και τον ανανά σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
-Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί με το μπισκότο.
-Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και γαρνίρουμε με σαντιγί.