Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή που επιτρέπει πολλά twists. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan
Υλικά για 8-10 μερίδες:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 πράσο, κομμένο σε κύβους
1 κολοκύθι, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια
2 κονσέρβες ντομάτας
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζυμαρικά μικρό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
Αποξηραμένα 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, και το πράσο. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα φασολάκια και τη ντομάτα κομμένα σε κύβους. Ανακατεύουμε το ζωμό λαχανικών και το νερό. Προσθέστε τα μακαρόνια, τη ρίγανη και το βασιλικό. Σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά και τα μακαρόνια είναι τρυφερά-περίπου για 35 λεπτά. Τελειώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Μπορείς να γαρνίρεις με παρμεζάνα, αν θέλεις.
Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr