Follow us

Εύκολη βασιλόπιτα από το Στέλιο Παρλιάρο

Το πιο τυχερό γλύκισμα του χρόνου έχει τη δική του ξεχωριστή συνταγή δια χειρός του αγαπημένου μας pastry chef

vas-def

Το πιο τυχερό γλύκισμα του χρόνου έχει τη δική του ξεχωριστή συνταγή δια χειρός του αγαπημένου μας pastry chef


Υλικά

125 γρ. αμύγδαλα λευκά
125 γρ. φουντούκια
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους + επιπλέον, λιωμένο, για το ταψί
250 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα
300 γρ. διάφορα ξερά φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες), ψιλοκομμένα
200 γρ. λικέρ Amaretto ή κονιάκ ή ό,τι άλλο μας αρέσει
6 μεγάλα αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εύκολη βασιλόπιτα από το Στέλιο Παρλιάρο



Μερίδες: 16, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 1 ώρα

Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα ξερά φρούτα και το λικέρ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Στο μεταξύ, αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια και λίγη από την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη άχνη. Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν μια λευκή κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ξερά φρούτα μαζί με το λικέρ και ρίχνουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε ξανά, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μείγμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου ενσωματωθούν.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν ξεφορμάρουμε.

Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Βρες περισσότερες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι ακι όχι μόνο στο steliosparliaros.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr