Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων σεμιναρίων Tasty Workshop by Zacapa Solera 23, με τον Φίλιππο Παπασπύρου, οι γνώσεις μας στην ζαχαροπλαστική συνεχίστηκαν στο τρίτο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής στο οποίο μάθαμε να φτιάχνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα σοκολατένια γλυκά.
Brownies σοκολάτα με την συνοδεία του εκλεκτού ρουμιού Zacapa Solera 23 στο πλέον γνώριμο χώρο του καταστήματος «Papaspirou» της Κηφισιάς, υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου chef pâtissier, Φίλιππου Παπασπύρου, και του συνεργάτη του, Οlivier Jose.
Αρχικά, ο Φίλιππος Παπασπύρου μάς έδειξε πώς θα φτιάξουμε τα τέλεια brownies, και, αφού βάλαμε τη ζύμη στο φούρνο, παρέα με τον Olivier Jose, μας μύησαν στα μυστικά της crème anglaise. Μία φανταστική βελούδινη κρέμα, με βάση το γάλα και την κρέμα γάλακτος, με χαρακτηριστικό άρωμα της φυσικής βανίλιας, που μπορείς να την συνδυάσεις με τα πάντα - από φρέσκα φρούτα μέχρι ένα απλό κέικ.
Και όλα αυτά με την προσθήκη του ρουμιού Zacapa Solera 23. Το ξεχωριστό αυτό ρούμι ωριμάζει στα 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε αυτό που το αποκαλούν «Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα», κοντά στα ηφαίστεια της Γουατεμάλας και ξεχωρίζει για την έντονη, εξαιρετική γεύση και τις πλούσιες αρωματικές νότες του, ενώ παράλληλα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να απολαύσεις μαζί με το βασικό συστατικό της ημέρας: την σοκολάτα.
Αν λοιπόν λατρεύεις αυτό το σοκολατένιο γλυκό (όσο εμείς), σου έχουμε την συνταγή για να φτιάξεις brownies σοκολάτα με ρούμι Zacapa Solera 23 στο σπίτι σου!
Brownies σοκολάτα με Ρούμι Zacapa Solera 23
Υλικά
- 350 gr βούτυρο
- 685 gr σοκολάτα bitter 70%
- 450 gr ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 gr ζάχαρη καστανή
- 450 gr αβγά
- 240 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 gr κακάο
- 540 gr drops σοκολάτας
- 1 espresso stretto
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 ML ρούμι Zacapa Solera 23
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη σοκολάτα 70% να λιώσει. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου - σοκολάτας αφού πρώτα έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Το ψήνουμε σε χαμηλή φόρμα στους 180ºC για 30-35'.