Follow us

Έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, ελαφριά ταρτάκια

Μία δροσερή εναλλακτική για το απαραίτητο γλυκό της εποχής

Έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, ελαφριά ταρτάκια

Παρότι αυτές τις μέρες ο υδράργυρος ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, η όρεξή μας για γλυκό δεν μετριάζεται. Η εποχή ενδείκνυται για απολαυστικά, φρουτένια επιδόρπια, και εμείς σού έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, δροσερά και εύκολα ταρτάκια με φύλλο κρούστας, φράουλες και γιαούρτι.

Η τέλεια, ελαφριά εναλλακτική για να προσφέρεις στο brunch ή μετά από ένα πλούσιο γεύμα που θέλεις κάτι να σε γλυκάνει και να σε δροσίσει, χωρίς να σε βαρύνει παραπάνω. Ειδικά τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, γίνονται πεντανόστιμα.

Έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, ελαφριά ταρτάκια

Εύκολα ταρτάκια από φύλλο κρούστας με γιαούρτι και φράουλες

Υλικά για 28 περίπου ταρτάκια

1 συσκευασία Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη

6 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλυτζάνια του τσαγιού φράουλες, κομμένες σε τέταρτα

2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

1 βανιλίνη

1/2- 3/4 φλυτζάνι του τσαγιού σιρόπι σφενδάμου (ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)

Εκτέλεση:

Βγάλε τα φύλλα από την κατάψυξη και άφησέ τα να ξεπαγώσουν πλήρως, σε θερμοκρασία δωματίου. Προθέρμανε τον φούρνο στον αέρα στους 175℃ . Βουτύρωσε καλά 2 ταψιά για muffins. Άπλωσε στην επιφάνεια εργασίας σου ένα από τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη και βουτύρωσε όλη την επιφάνειά του. Από πάνω, τοποθέτησε το επόμενο φύλλο και ακολούθησε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τα επόμενα δύο φύλλα (στο σύνολο βουτυρώνεις 4 φύλλα τη φορά). Κόψε τα βουτυρωμένα φύλλα σου σε 12 ίσα τετράγωνα. Τοποθέτησε κάθε ένα από τα τετράγωνα στις φόρμες για Muffins και ψήσε τα, για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Επανάλαβε τη διαδικασία με τα επόμενα φύλλα.

Αφότου τα ταρτάκια σου κρυώσουν, ανακάτεψε με σύρμα ώστε να αφρατέψει, το γιαούρτι με τη βανιλίνη και το σιρόπι, δοκίμασε και, αν το θέλεις περισσότερο γλυκό, πρόσθεσε λίγο επιπλέον σιρόπι.

Όταν το μείγμα σου είναι όπως ακριβώς σού αρέσει, τοποθέτησε, σε κάθε ταρτάκι φύλλου 1 1/2 γεμάτη κουταλιά από το γιαούρτι και 1 κουταλιά από τις φράουλες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr