Σε άλλες εποχές η Έλενα θα ήταν μια σταρ των πρωτοσέλιδων, αλλά χάρη στην κρίση, η κουζίνα της, άξια πολλών αστεριών, μας προσφέρεται στις χαμηλές τιμές μιας συνοικιακής ταβέρνας. Τοπικά προϊόντα από τη Μάνη και παραδοσιακές συνταγές που στις κατσαρόλες της ξαναγεννιούνται σε μια ολοζώντανη, υπερσύγχρονη φρεσκάδα. Δυνατή συγκίνηση του δυόσμου που δεν σκιάζει καθόλου τη διακρική γεύση του κολοκυθιού με το μανούρι στην υπέροχη κολοκυθοτάρτα και οι τραγανοί τραχανοκεφτέδες συνδυάζονται με σουτζούκι από την Ξάνθη. Η σύβραση με χόρτα σέβεται τη φρεσκάδα του χόρτου και της ντομάτας, το κριθαρωτό με θαλασσινά, ένα μοναδικό πιάτο που σε συγκινεί με τη φρεσκάδα του, το άρωμα του ούζου και του άνηθου αλλά και τη γλύκα της ντομάτας.
Το μοσχαράκι με κυδώνια μοσχοβολά χειμώνα, το ίδιο και τα μαγικά γεμιστά κρεμμύδια ή το κριθαράκι με κάστανα και τσιγαριστό κιμά και στην επίγευση αναγνωρίζεις τη συγκίνηση μιας μεγάλης κουζίνας με τη σφραγίδα του γυναικείου χεριού.
Παπαφλέσσα 18, Γαλάτσι, 2102910822
Η Ελένη μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού της ένα μοσχομυρωδάτο κοτόπουλο με λεμόνι και μέλι, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για το καθημερινό τραπέζι. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή βήμα βήμα.Παπαφλέσσα 18, Γαλάτσι, 2102910822