Τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα σωστά ψημένο κομμάτι κρέας; Η σως που το συνοδεύει φυσικά. Ο Βασίλης Ακριβός, ιδιοκτήτης του Umami Tales, ένα από τα πιο ενημερωμένα ντελικατέσεν της πόλης, ξέρει τα μυστικά του κρέατος και μοιράζεται μαζί μας τις πιο λαχταριστές προτάσεις.
Beef tataki με dressing sesame-ginger
Υλικά
500γρ φιλέτο μοσχαρίσιο
Πιπέρι ολόκληρο μαύρο, πράσινο, κόκκινο κ εστραγκόν - από ένα κουταλάκι του γλυκού
Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό και δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σπάμε τα πιπέρια στο γουδί (τα θέλουμε λίγο χοντρά) και ανακατεύουμε με το εστραγκόν.
Περνάμε το κρέας με το μείγμα και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κρέας γύρω γύρω για δέκα δευτερόλεπτα κάθε πλευρά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε λεπτές φέτες και ραντίζουμε με το dressing sesame-ginger.
Συνοδεύουμε με αγγούρι και καρότο σε λεπτές λωρίδες.
*Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πιάτο και με τόνο φιλέτο.
Χοιρινός λαιμός στον φούρνο με σάλτσα hoisin sauce stokes
Υλικά
2 κιλά χοιρινό λαιμό
Αλάτι, πιπέρι,ελληνική πάπρικα καπνιστή, θρούμπι
Εκτέλεση
Κόβουμε τον λαιμό σε τέσσερα κομμάτια κ μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά.
Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για τρεις ώρες. Βγάζουμε από τον φούρνο, ξετυλίγουμε και με ένα πινέλο περνάμε τα κομμάτια με την hoisin.
Ξαναψήνουμε στον φούρνο για άλλα δέκα λεπτά, στον αέρα, να κάνει κρούστα.
Συνοδεύουμε με πουρέ σελινόριζας.
Ο πουρές σελινόριζας γίνεται με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε την πατάτα, απλά βράζουμε τη σελινόριζα κομμένη σε κύβους.