Καλοκαιρινή δροσερή συνταγή!
Υλικά
Για το μπολ:
- μισό καρπούζι (μικρό), άδειο στο εσωτερικό του (θα χρησιμεύσει ως μπολ για τη σαλάτα)
- 1/2 φλιτζάνι ψίχα καρπουζιού
- 1 ξεφλουδισμένη ντομάτα
- 10 φύλλα κόκκινου βασιλικού
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
Για την vinaigrette:
- 12 μεζούρες ντοματόξυδο
- 12 μεζούρες ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πάστα δαμάσκηνου
- 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- ξύσμα από δύο λεμόνια και ένα πορτοκάλι
Για τις πίκλες
- 8 φλιτζάνια κόκκινο ξύδι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ροζ πιπέρι
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 στικ κανέλας
- 10 καρπούς κάρδαμου
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής για σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα στο Tasty-Guide.gr