Δροσερή μους ροδάκινο | Ό,τι χρειάζεσαι για τα καλοκαιρινά απογεύματα

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και γευστικό επιδόρπιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΕΛΛΥ ΔΕΣΥΠΡΗ

Τι χρειάζεται κανείς μετά από ένα λουκούλειο γεύμα; Μα φυσικά, ένα ελαφρύ, φρουτώδες και γευστικό επιδόρπιο που θα βοηθήσει στη χώνεψη και θα δροσίσει γλυκά τους ουρανίσκους! Και εμείς, φυσικά, έχουμε τη συνταγή για το τέλειο, τέτοιο γλυκό. Πρόσφερέ το στο επόμενο τραπέζι σου για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου!

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για trifle ροδάκινο!

Δροσερή μους ροδάκινο

Υλικά:

  • 1 μεγάλο ροδάκινο σε κονσέρβα
  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • 1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.) όχι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό (απλά ποτήρια νερού όχι μεγάλα)

Εκτέλεση:

-Ανακατεύουμε ένα φύλλο ζελατίνη σε ένα ζεστό ποτήρι νερό και προσθέτουμε το ζουμί από το ροδάκινο

- Χτυπάμε σε ένα δοχείο το γιαούρτι μαζί με τη ζάχαρη

- Πολτοποιούμε τα ροδάκινα μόνα τους στο μπλέντερ. Κρατάμε 1-2 ροδάκινα για να γαρνίρουμε αργότερα.

-Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα πολτοποιημένα ροδάκινα σε ένα μπολ και σιγά σιγά περιχύνουμε και το υγρό μείγμα με τη ζελατίνη ώστε να ενοποιηθούν

- Το διαχωρίζουμε σε ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο όπου και τα αφήνουμε για 6-7 ώρες μέχρι να πήξει καλά.

Κοτόπουλο με ροδάκινα από την εξωτική κουζίνα της Νοτίου Αμερικής