Διαφορετικές γεύσεις ενώνονται με το εκλεκτό ρούμι Zacapa Solera 23 και δημιουργούν την απόλυτη fine dining εμπειρία. Αυτό τον μήνα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μενού πέντε κορυφαίων εστιατορίων και να απολαύσουμε παράλληλα τα γλυκά αρώματα και την ξεχωριστή γεύση που προσφέρει το ρούμι αυτό, το οποίο παρασκευάζεται από την ταλαντούχο Master Blender Lorena Vasquez.
Το ρούμι Zacapa Solera 23 ωριμάζει στην Γουατεμάλα σε αυτό που το αποκαλούν "το σπίτι πάνω από τα σύννεφα" στα 2.300 μέτρα, μεταξύ ψηλών βουνών με ενεργά ηφαίστεια και πράσινα τοπία. Αποστάζεται μόνο από συγκεκριμένο παρθένο μέλι ζαχαροκάλαμου και όχι από μελάσσες, ενώ παλαιώνεται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών. Γλυκά αρώματα βανίλιας, καραμέλας, κακάου και βουτύρου συνδυάζονται με νότες ξερών φρούτων, αλμυρού βελανιδιού, μοσχοκάρυδου και τζίντζερ. Ένα ρούμι που σίγουρα θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Πως όμως συνδυάστηκε αυτό το εκλεκτό ρούμι με την γαστρονομική εμπειρία που ζήσαμε;
Όλες οι βραδιές ξεκίνησαν με το ιδιαίτερο Zacapa Old Fashioned cocktail ενώ έκλεισαν με ένα αυθεντικό ποτήρι Zacapa neat.
Sense Restaurant στο AthensWas Boutique Hotel
Ένα μενού εμπνευσμένο από την ελληνική κουλτούρα και βασισμένο στα πιο εκλεκτά εγχώρια προϊόντα με την υπογραφή του χαρισματικού σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Το welcome drink Zacapa Old Fashioned cocktail ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γευτούμε μία σειρά από μεσογειακές γεύσεις: Γιουβαρλάκια σκορπίνας, χορτόπιτα με άγρια μεσσηνιακά χόρτα και κροκέτα τραχανά, πατζαροσαλάτα με αρσενικό Νάξου, open ravioli παστιτσάδα με μοσχαρίσια ουρά και χοιρινό με πουρέ αγκινάρας είναι μερικά από τα πιάτα που γευτήκαμε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου AthensWas. Και δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφέρουμε το απολαυστικό επιδόρπιο «chocol8», ένα μοναδικό γλυκό που φτιάχνεται με οκτώ διαφορετικές παρασκευές σοκολάτας και συνδυάζεται με υγρό ζελέ φράουλας.
Διονυσίου Αεροπαγίτου 5, Ακρόπολη
Oozora The House
Το κορυφαίο restaurant bar των Βορείων Προαστίων μας πρόσφερε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία fusion κουζίνας στον πιο ωραίο ατμοσφαιρικό χώρο. Signature πιάτα πλήρως εναρμονισμένα με αυτά που επιτάσσει η ιαπωνική γαστρονομία όπως γαρίδες tempura με κάρυ, σαλάτα πάπιας με πράσινα φύλλα, σολομός teryiaki με κινόα και αβοκάντο και τραγανά σοκολατένια snickers bar για το κλείσιμο - πάντα με τη συνοδεία του Zacapa Solera 23 αποτέλεσαν τον καλύτερο τρόπο για να ταξιδέψουμε νοερά μέχρι την Ιαπωνία.
Δηληγιάννη 54, Κηφισιά
Nolan
Ο ορισμός του comfort food με προσεγμένη αισθητική ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας. Το ταξίδι μας στη fusion κουζίνα που δημιουργεί ο ταλαντούχος Σωτήρης Κοντιζάς ξεκίνησε με το εκλεκτό ρούμι Zacapa Solera 23 και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Κολοκυθάκια με miso και καπνιστή μελιτζάνα, θράψαλο με μαραθόριζα και ρύζι, παλαμίδα πόντζου, ψωμάκια ατμού με χοιρινά μάγουλα, μοσχίδα με καμμένο πράσο και πουρέ και φυσικά το γνωστό πατατόψωμο του μαγαζιού ήταν μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε και σίγουρα θέλουμε να γευτούμε ξανά.
Vezené
Όταν ένα μενού ξεκινά με εκλεκτό ρούμι και ταρτάρ ψαριού τότε ξέρεις σίγουρα πως δεν μπορεί να σε απογοητεύσει. Και αυτό επιβεβαίωσε το bistro Vezené του ιδιοκτήτη Άρη Βεζενέ - με τα υπέροχα signature πιάτα που μας πρόσφερε: Ταρτάρ ψαριού πάνω σε κράκερ ρυζιού, γεμιστά gyoza με μοσχάρι, foie gras και ζελέ από ρούμι και για το κλείσιμο ένα υπέροχο επιδόρπιο με παλαιωμένο ρούμι και παγωτό φιστίκι.
Cookoovaya
Κάθε επίσκεψη στην Cookoovaya είναι ξεχωριστή και σίγουρα αυτή που ζήσαμε το βράδυ της Δευτέρας ήταν μία από αυτές. Το πιο ευρηματικό εστιάτοριο της Αθήνας προσφέρει αληθινό φαγητό με σύγχρονες τεχνικές και προσεγγίσεις και εξαιρετικά υλικά ανάλογα πάντα με την εποχή. Το welcome drink του ρουμιού Zacapa Solera 23 συνόδευσε υπέροχα το μενού της βραδιάς: Ταρτάρ μοσχαριού με γκοργκοντζόλα και βινεγκρέτ από καφέ espresso, σαλάτα με ανανά, χοιρομέρι καπνιστό και φύλλα μουστάρδας και διάφραγμα με μανιτάρια σε υφές και μαύρο ρύζι με βινεγκρέτ από ξηρούς καρπούς. Ένα πιάτο που επίσης ξεχώρισε ήταν το κοτόπουλο με μολέ σοκολάτας και σελινόριζα σε πουρέ και σαλάτα. Η βραδιά έκλεισε με δύο καταπληκτικά γλυκά: Παρφέ σοκολάτας με μασκαρπόνε και κεράσια σε Zacapa Solera 23 και μία βελούδινη τάρτα αχλαδιού.
Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα
Μετά από αυτή την ξεχωριστή εμπειρία το σίγουρο είναι πως λατρέψαμε τον υπέροχο συνδυασμό που προκύπτει από το ρούμι Zacapa Solera 23 και την αγαπημένη σοκολάτα. Το «chocol8», το παρφέ σοκολάτας αλλά και τα snickers bars σοκολάτας συνδυάστηκαν άψογα με την γεμάτη γεύση αυτού του ρουμιού. Μία γεύση που θα θυμόμαστε για πάντα!