Με λίγη στρατηγική στη διατροφή σου μπορείς να έχεις καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια. Ποιες είναι οι τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση; Ακολούθησε τα παρακάτω tips και ανέβασε τη διάθεσή σου.
Τι να φας όταν δεν έχεις καθόλου καλή διάθεση
Τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση | Τα καλύτερα διατροφικά tips από τον ειδικό
1ο βήμα: Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ισορροπημένο πρωινό.
Η πρόσληψη πρωινού, όπως για παράδειγμα δημητριακά ολικής άλεσης με ημίπαχο γάλα, έχει φανεί ότι σχετίζεται με την καλύτερη διάθεση και δίνει περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, φαίνεται να συμβάλλει στην ηρεμία και καλύτερη μνήμη. Φυσικά λόγω της ολικής άλεσης, τροφοδοτείς τον οργανισμό σου με παραπάνω βιταμίνες του συμπλέγματος B για τη συγκέντρωσή σου, το αντιοξειδωτικό σελήνιο και πολύτιμες φυτικές ίνες!
2ο βήμα Προτίμησε να έχεις 4-5 γεύματα την ημέρα, ώστε να παραμένουν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό σου.
Αντικαθιστώντας τους απλούς υδατάνθρακες με σύνθετους βοηθάς την πέψη σου και παρέχεις σταθερή ενέργεια στον οργανισμό σου. Γι’ αυτό επίλεξε ολική άλεση, από τα δημητριακά πρωινού σου μέχρι και τις μπάρες δημητριακών στα σνακ, το ψωμί στο σάντουιτς και τα όσπρια στο μεσημεριανό σου. Εμπλούτισε επίσης τη διατροφή σου με λαχανικά και φρούτα σε κάθε ευκαιρία.
3ο βήμα: Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου όλη την ημέρα
Όταν είσαι αφυδατωμένη οι πιθανότητες για αίσθηση ατονίας, πονοκεφάλου και κακής διάθεσης αυξάνονται. Φρόντισε να ενυδατώνεσαι τακτικά μέσα στην ημέρα, έχοντας ένα μπουκάλι νερό συνέχεια μπροστά σου για να σου το θυμίζει.
4ο βήμα: Πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη ώστε να συντίθεται η ορμόνη της καλής διάθεσης, η σεροτονίνη.
Ψάρια, αυγά, άπαχο κρέας, πουλερικά, ξηρούς καρπούς και συνδυασμοί οσπρίων με ρύζι μπορούν να αποδώσουν στον οργανισμό σου τα απαραίτητα αμινοξέα για την σύνθεσή της. Για τους χορτοφάγους, μια πολλή καλή πηγή πρωτεΐνης είναι η σόγια, οπότε μπορείς να διαλέξεις τρόφιμα σόγιας ή εμπλουτισμένα με πρωτεΐνη σόγιας.
5ο βήμα: Όπως είναι απαραίτητο να βάλεις κάποιες τροφές στη διατροφή σου, σίγουρα θα πρέπει να περιορίσεις κάποιες άλλες.
Μείωσε από την καθημερινότητά σου τροφές οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την διάθεσή σου. Για παράδειγμα, καταναλώνοντας ένα σνακ με πολλή ζάχαρη θα έχει σαν αποτέλεσμα την αίσθηση υψηλής ενέργειας, η οποία όμως, άμεσα ακολουθείται από μία απότομη υπογλυκαιμία, δηλαδή ατονία. Αντί για αυτό, προτίμησε μία μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με μαύρη σοκολάτα που αυξάνει επίσης την σεροτονίνη και δεν περιέχει αρκετή ζάχαρη!
6ο βήμα: Κατανάλωσε περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.
Η αύξησή τους βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αποφεύγοντας τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας, που μπορεί να προκαλούν ενοχλήσεις στην καθημερινότητά σου. Είναι σημαντικό να μην τις αγνοείς γιατί, βαθμιαία και χωρίς να το καταλάβεις, μπορεί να μειώσουν την ποιότητα ζωής σου.
7ο βήμα: Επίλεξε την τονωτική σου δόση καφεΐνης τις δύσκολες ώρες της ημέρας.
Ο καφές θα βελτιώσει την εγρήγορση και τη συγκέντρωσή σου, βελτιώνοντας την απόδοση και την αποτελεσματικότητά σου... και κατ’ επέκταση την διάθεσή σου.
Διάβασε επίσης: Κότατζ, γιαούρτι ή ανθότυρο για τη δίαιτα; Κάνουμε crash test!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr