Γρήγορα, εύκολα, απλά και κυρίως... πεντανόστιμα
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
? κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
? φλυτζάνι πλήρες γάλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι κέικ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά - ένα κάθε φορά - και συνεχίστε το χτύπημα. Τέλος προσθέστε τη βανίλια.Με το μίξερ σε χαμηλή ένταση, προσθέστε τα ξηρά συστατικά εναλλάξ με το γάλα. Ξύστε τις πλευρές του μπολ, όπως απαιτείται για να ενσωματωθούν σωστά όλα τα υλικά.
Με ένα κουτάλι τοποθετήστε ομοιόμορφα το μείγμα στις θήκες για μάφιν, συμπληρώνοντας μέχρι περίπου τα 2/3. Ψήστε για περίπου 15-17 λεπτά. Κάντε το τέστ με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Για το frosting
? φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Χτυπήστε το βούτυρο και την πραλίνια φουντουκιού μαζί στο μπολ ενός μίξερ μέχρι να ενωθούν σε ένα μείγμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζάχαρη άχνη να ενσωματωθεί. Αυξήστε την ένταση σε υψηλή και χτυπήστε έως ότου το μείγμα είναι σταθερό.
Πηγή: handletheheat.com