Η πιο εορταστική εκδοχή των αγαπημένων γλυκών μικρών και μεγάλων από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Πηγή: coolartisan.net
Υλικά
10 γρ βούτυρο
100 γρ ελαιόλαδο
200γρ ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/3 κγ γαρίφαλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και την βανίλια για να ανακατευτούν όλα μαζί καλά.
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα αυγά ένα ένα.
Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε στο χέρι με το αλεύρι λίγο λίγο με μια κουτάλα.
Βάζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για καπκέικ .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr