ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
130 ΓΡ. ΑΧΝΗ
300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ
2 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
60 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2 ΓΡ. ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
20 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
ΓΙΑ ΤΟ FROSTING
150 ΓΡ. ΒΟ ΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ
300 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ(ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ)
20 ΓΡ. ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ
ΚΟ Μ Μ Α Τ Ι Α 15
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤOΙΜΑΣΙΑΣ
15΄για τα cupcakes
10΄για το frosting
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
20΄για τα cupcakes
25΄για το frosting
Για το frosting
Στο μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το frosting και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το frosting σε κατσαρό κορνέ και το βάζουμε πάνω στα cupcakes που έχουν κρυώσει.
Για τα cupcakes
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη με το βούτυρο και με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να μαλακώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα αβγά και κατόπιν το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε για μία μέρα στο ψυγείο. Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες για καπκέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 20’-25’. Βγάζουμε τα καπκέικ από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το frosting.
Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές για κέικ και cupcakes στο 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου!