Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές στο τεύχος του 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/02

ΓΡΑΦΕΙ: BETTY BETTY

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

130 ΓΡ. ΑΧΝΗ

300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ

2 ΑΒΓΑ

150 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

60 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

2 ΓΡ. ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

20 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

150 ΓΡ. ΒΟ ΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ

300 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ(ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ)

20 ΓΡ. ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΚΟ Μ Μ Α Τ Ι Α 15

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤOΙΜΑΣΙΑΣ

15΄για τα cupcakes

10΄για το frosting

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

20΄για τα cupcakes

25΄για το frosting

Για το frosting

Στο μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το frosting και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το frosting σε κατσαρό κορνέ και το βάζουμε πάνω στα cupcakes που έχουν κρυώσει.

Για τα cupcakes

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη με το βούτυρο και με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να μαλακώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα αβγά και κατόπιν το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε για μία μέρα στο ψυγείο. Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες για καπκέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 20’-25’. Βγάζουμε τα καπκέικ από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το frosting.

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές για κέικ και cupcakes στο 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου!