Crumble ροδάκινο: Το τέλειο απογευματινό γλυκό

Η συνταγή που όλοι θα θέλουν να μάθουν!

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ

Για εσένα που λατρεύεις τα γλυκά και πιο συγκεκριμένα τις τάρτες φρούτων, σου έχουμε αυτήν την τέλεια παραλλαγή του αμερικανικού στυλ crumble, και αυτή τη φορά με το αγαπημένο μας λαχταριστό ροδάκινο!

Τι θα χρειαστείς

Υλικά για τη γέμιση

1/4 της κούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

4 κουταλιές του γλυκού καλαμποκάλευρο

Μισή κουταλιά του γλυκού τραχύ αλάτι

2 κουτιά ροδάκινο Del Monte (περίπου ένα κιλό)

Υλικά για την επικάλυψη

6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη

Μία κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μισή κουταλιά του γλυκού τραχύ αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου
  • Φτιάξε τη γέμιση συνδυάζοντας το ροδάκινο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι και τοποθέτησε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 8 εκατοστών
  • Φτιάξε την επικάλυψη χτυπώντας το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπωλ χρησιμοποιώντας το blender σε μεσαία ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε τα με τα χέρια σου μέχρι να δημιουργήσεις μεγάλα κομμάτια. Πασπάλισε την πάνω από την γέμιση
  • Ψήσε το μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στο κέντρο, για περίπου 40 με 50 λεπτά και κάλυψε το ελαφρά με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά. Άφησε το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι το σερβίρισμα