Συνταγή για κρεμ μπρουλέ
11 μερίδεςΥλικά
- 300 γρ. γάλα
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος
- 10 γρ. στέβια
- 18 γρ. κρόκοι αυγών (Ο κρόκος μεσαίου μεγέθους αβγού ζυγίζει 20γρ)
- 2 κλωνάρια φρέσκια βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γλυκαντικό και τους κρόκους αβγών. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις φρέσκες βανίλιες Αφού βράσει το μίγμα μας, το σουρώνουμε στο μπολ που έχουμε το πρώτο μίγμα με το γλυκαντικό και τους κρόκους αβγών Ανακατεύουμε σιγά-σιγά για να μη δημιουργηθεί αφρός και σερβίρουμε σε πυρίμαχα σκεύη της αρεσκείας μας Ψήνουμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90°C και για περίπου 40 λεπτά.
Αφού ψηθεί η Creme Brulee, την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα τη διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να την καταναλώσουμε.
Χρήσιμες Συμβουλές
Αφού ετοιμαστεί το μείγμα και σερβιριστεί στα πυρίμαχα σκεύη για να ψηθεί, πρέπει να μπει κατευθείαν στον προθερμασμένο φούρνο γιατί εάν παραμείνει έστω και 2 λεπτά εκτός, θα διαχωριστεί και δεν θα ψηθεί σωστά.
Για να δημιουργήσουμε την κρούστα καραμέλας στην επιφάνεια της Creme Brulee, βάζουμε γλυκαντικό σε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά και μόλις υγροποιηθεί, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Σε μερικά δευτερόλεπτα, το γλυκαντικό θα κρυσταλλοποιηθεί. Στην συνέχεια, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα οποία τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια της Creme Brulee.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το πάχος του σκεύους που χρησιμοποιούμε.