H κορυφαία συνταγή για cookies του Στέλιου Παρλιάρου με κομμάτια σοκολάτας και φουντούκια

Ο Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται μαζί μας μία συνταγή που θα λατρέψει κάθε παιδί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Ο Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται μαζί μας μία συνταγή που θα λατρέψει κάθε παιδί.

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στα σπιτικά cookies, ειδικά όταν κρύβουν μέσα τους κομμάτια σοκολάτας. Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει μία συνταγή για να φτιάξουμε μόνοι μας μπισκότα πιου θα κάνουν την κουζίνα μας να μοσχομυρίσει.

Βάρος: περίπου 700 γρ., Αναμονή: 10΄-20΄, Ψήσιμο: 15΄-20΄

Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 180 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 αυγό
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. φουντούκια, τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
  • 180 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια, ή σταγόνες σοκολάτας γάλακτος


Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το αλάτι. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα φουντούκια και την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με το χέρι. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη μας στο ψυγείο (10-20 λεπτά). Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή με ένα φλιτζάνι κόβουμε μπισκότα διαμέτρου 4 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C–200°C Και ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.