Αν εξελίχθηκαν κάποιες δεξιότητές μας παραπάνω στην καραντίνα, αυτές ήταν σίγουρα στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και το bartending. Με ένα γρήγορο scroll down στο Instagram, έβλεπες φίλους και γνωστούς να περνούν τον περισσότερο χρόνο στην κουζίνα τους, να μοιράζονται tips και συνταγές και να ανταλλάζουν πληροφορίες και comments. Ειδική μνεία έγινε όμως και στα κρασιά, και μετά χαράς διαπίστωσα ότι τιμήθηκε ιδιαίτερα ο ελληνικός αμπελώνας. Και ύστερα ήρθαν τα cocktails, που κι εκεί αγαπημένοι bartenders έδωσαν τα φώτα τους σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς προκειμένου να φτιάξουμε μια αξιόλογη Paloma ή ένα Dry Martini (wink wink στην Jane Fonda και τον επικό της ρόλο στo Grace and Frankie).
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί όμως με ένα καλοφτιαγμένο cocktail από τα χέρια ενός επαγγελματία. Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, που ο κλάδος της εστίασης και των bar έχει χτυπηθεί - ελπίζω όχι - ανεπανόρθωτα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τα μαγαζιά που είναι ήδη ανοιχτά και να περιμένουμε την επόμενη μέρα για τα υπόλοιπα.
Δες τη συνέχεια στο madamefigaro.gr