Χταπόδι με ελιές, πιπεριές και θυμάρι

Από τον Βασίλη Καλλίδη<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά για 4-6 άτομα:

1 χταπόδι με την κουκούλα καθαρισμένη (1 ½ κιλό περίπου)
2 κόκκινες, 2 κίτρινες και 2 πράσινες πιπεριές κομμένες
σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 φλ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κ.γ. κοφτό ξερό θυμάρι
½ φλ. ξίδι
1 φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το χταπόδι με ένα ποτήρι νερό και λίγο ξίδι σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά. Πετάμε το ζουμί του και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια ή κρατάμε τα πλοκάμια του ολόκληρα. Ανοίγουμε την κουκούλα του, την πλένουμε καλά, αφαιρούμε το εξωτερικό δέρμα και την κόβουμε στα τέσσερα.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το χταπόδι στο ελαιόλαδο, σε πολύ δυνατή φωτιά, να ροδίσει για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε το φαγητό με το ξίδι και προσθέτουμε τις ελιές, το θυμάρι και αλάτι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι.