Χρώματα στις τροφές: Τι βιταμίνες «δείχνει» κάθε χρώμα στα λαχανικά

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Λευκό

Καλές επιλογές: Κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτα, κουνουπίδι, λευκό νεκταρίνι.

Φυσικά χημικά: Aλισίνη και σελήνιο. Εκτός από ενισχυτικά της γεύσης, κάποιες λευκές τροφές εξασφαλίζουν υγιεινές σουλφίδες, που βοηθούν στην καταπολέμηση της LDL ή «κακής» χοληστερίνης και σταθεροποιούν την αρτηριακή πίεση. Η υγιής κυκλοφορία στις φλέβες του εγκεφάλου σε βοηθά να κάνεις πιο έξυπνα σχόλια ή παρατηρήσεις τη στιγμή που τα χρειάζεσαι.

Κόκκινο

Καλές επιλογές: Ντομάτα, πιπεριές, καρπούζι, ροζ γκρέιπφρουτ, φράουλα.

Φυσικά χημικά: Λυκοπένιο. Ενισχύει την υγιή παραγωγή κυττάρων και την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους, που σημαίνει πως μπορεί να βοηθά τα μέρη του εγκεφάλου σου να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά. Συμπυκνωμένο και ζεσταμένο, π.χ., στη σάλτσα για μακαρόνια, απορροφάται καλύτερα από το σώμα.