Μια εναλλακτική ιδέα για το τραπέζι του ρεβεγιόν από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan
Για τη βάση:
Στη βάση βάζουμε θρυμματισμένα μελομακάρονα! Μπορείτε να το κάνετε και με μπισκότα τύπου digestive όπως αυτό στη φωτογραφία.
Για την κρέμα:
Υλικά
1 λίτρο γάλα ( πλήρες σε λιπαρά)
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια κορνφλάουρ
100 γραμμάρια βουτύρου
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε 700 gr γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη, αλλά δεν ανακατεύουμε. Ανάψτε το μάτι και περιμένετε μέχρι να βράσει το μίγμα. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Προσθέστε τα υπόλοιπα 300 γρ γάλακτος και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Όταν το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού πρέπει να το βγάλετε από τη φωτιά. Προσθέστε το δεύτερο μίγμα και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμ . Στη συνέχεια, το ξαναβάζετε στο μάτι. Προσπαθήστε να ψήσετε την κρέμα έτσι ώστε το αλεύρι να εξαφανιστεί. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα λεπτά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ενώ ανακατεύετε συνέχεια.
Αφαιρέστε από το μάτι, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Η κρέμα είναι έτοιμη.
Για την γκανάς σοκολάτας
Υλικά
300 γρ κρέμα γάλακτος
275 γρ κουβερτούρα 70%
Εκτέλεση
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
Στήνουμε το γλυκό σε μικρά ποτήρια η ακόμα και σε κολωνάτα για πιο εορταστικό mood!
Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan