Χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκό φρόστινγκ από τον Άκη Πετρετζίκη

Κάθε μήνα ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται μαζί μας εύκολες, πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές που θα πλημμυρίζουν την κουζίνα μας με υπέροχα αρώματα, χρώματα και νοστιμιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Το δεύτερο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη κυκλοφορεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει 20 μαγικές συνταγές για ξεχωριστά γλυκά και αλμυρά πιάτα με άρωμα Χριστουγέννων!

Ο Άκης Πετρετζίκης επιλέγει πλούσιες, εύγευστες, αλλά και οικονομικές προτάσεις για να δημιουργήσετε τα πιο πλούσια πιάτα των Χριστουγέννων, όπως γεμιστό ψαρονέφρι με μήλα και στίλτον, σαλάτα με πλιγούρι, φέτα, κάστανα και ρόδι, κρεατόσουπα, αλλά και λαχταριστά γλυκά, όπως το Χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκό φρόστινγκ και τα μελομακάρονα με σοκολάτα!

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκό φρόστινγκ:

Μερίδες 4 Βαθμός δυσκολίας: 2 Χρόνος: 1,5 ώρες Για το κέικ

• 120 γρ. καστανή ζάχαρη

• 100 γρ. βούτυρο μαλακό

• 3 αυγά

• 1 μικρό στραγγιστό γιαούρτι

(200 γρ.)

• 200 γρ. αλεύρι που

φουσκώνει μόνο του

• 2 βανίλιες σκόνη ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

• 1 πρέζα αλάτι

• 1 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ

• ½ κ.γλ. κανέλα

• 120 γρ. καρύδα τριμμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα

• 200 γρ. ανανά κονσέρβα σε κομμάτια 1 εκ.

Για την επικάλυψη

• 500 γρ. τυρί κρέμα

σε θερμοκρασία δωματίου

• 125 γρ. βούτυρο

σε θερμοκρασία δωματίου

• 2 κ.σ. μέλι

• 200 γρ. άχνη ζάχαρη

• ½ κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα να αφρατέψουν, για τουλάχιστον 10’. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε και αυτό καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε περάσει από σήτα μαζί με τις βανίλιες, το αλάτι, το τζίντζερ και την κανέλα. Το αλεύρι το ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα και όχι στο μίξερ. Τέλος, προσθέτουμε και την καρύδα. Ανακατεύουμε και αυτή με τη σπάτουλα. Έχουμε αλευρώσει λίγο τα κομμάτια του ανανά. Τέλος τα ρίχνουμε και αυτά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 10Χ35 εκ.

Προσθέτουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε για 45΄.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε 5΄ πριν το ξεφορμάρουμε.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά για την επικάλυψη.

Αφού κρυώσει καλά το κέικ, το διακοσμούμε με την επικάλυψη.

Προαιρετικά, σκορπίζουμε πάνω του και λίγη επιπλέον τριμμένη καρύδα.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστούγεννα 2015: 12+1 home tips για τα «γιορτινά» απρόοπτα

Το δεύτερο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «Χριστούγεννα Στο Σπίτι» με 20 συνταγές κυκλοφορεί αποκλειστικά με το περιοδικό Τηλεθεατής. Μόνο 4,40€ + 1,5€ για το περιοδικό!